Novinky - 28.10.2014 10:55

NA TRETIU PRIEČKU V OBRANNEJ OKLIEŠTENOSTI

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Pred ňou nastali v našom tábore menšie administratívne problémy - kedže išlo o dohrávku, v našej zostave nemohli figurovať obrancovia Henrich Jaborník s Patrikom Lužom, ktorí v čase pôvodného termínu stretnutia neboli ešte našimi hráčmi. Do stretnutia sme tak vstúpili len s piatimi obrancami. Vyvstával problém.


Paradoxne, napokon nás nestála lepší výsledok obrana, ale pohoreli sme v útoku, na koncovke. Počas celého zápasu sme zasypali brankára Dukly Branislava Konráda početnými strelami od výmyslu sveta, mali sme šesť presilových hier, ale ani jeden puk neodklial jeho kúzlo. Tak ako v piatok proti košickému Melicherčíkovi, tak aj v utorok proti Konrádovi zvlhol pušný prach našim strelcom.

Jeden sa predsa stal zápasovým hrdinom. "Bolo to náročné stretnutie. Celý zápas sme sa pokúšali nájsť recept na súperovho brankára, ale prvý gól, ktorý by to možno zlomil, z našich hokejok neprichádzal. Vpredu sme sa trápili, ale vzadu sme to aspoň uhrali na nulu, čo bolo zložité, nakoľko sme mali málo obrancov. Brankár Trenčína sa mi zdal v bránke akýsi veľký, neviem, či nemá väčší výstroj ako iní brankári," vravel Miroslav Preisinger, ktorý v nájazdovej dráme, v šiestej sérii, rozhodol o našom víťazstve. Preto ten hrdina.

V samostatných nájazdoch sme stáli na tenkej hrane. Keby v tretej sérii Petr Kafka nedal, dva body by sa autobusom viezli pod hrad Matúša Čáka, do Trenčína. "Nebolo to stretnutie úplne pre divákov, chýbalo mu to podstatné, góly. Pred zápasom sme riešili problém s obrancami, napokon sme ich mali na súpiske len päť a bolo to veľmi zložité. Zvládli sme to však a ukázali, že sme dobre fyzicky pripravení," hovoril po zápase..

Asistent trénera Dukly Trenčín Branislav Jánoš po zápase vyjadril spokojnosť s bodom. My nenamietame a vážime si svoje dva. Vyšvihli nás na tretiu priečku priebežnej tabuľky.

Taký hokej, bez gólov za brankármi súperov, akiste nemohol zasýtiť divákov na tribúnach. Videli ale aspoň drámu, zápletku, aj šance, po ktorých sa puky pýtali do sietí. Aj taký vie byť šport.

Pochvala však patrí našej defenzíve. Na čele s brankárom Miikom Wiikmanom. Bol skvelý. A obrancovia pred ním ešte lepší. Boli piati, z toho traja - Predajniansky, Rosandič a Gachulinec - sú ešte mladíci. Počínali si na jednotku. Dirigovaní predsa len skúsenejším Marekom Birom a megaskúseným Lukášom Bambúchom zvládli svoju zápasovú rolu, síce ľahko mohol platiť opak. Smelo tak môžu pošepnúť svojim hokejovým kolegom vpredu, že nie je umenie streliť v jednom zápase sedem gólov, no a potom v nasledujúcom žiadny. To aby sme podpichli našich snajperov v útoku a počet gólov v piatok v Skalici bol od nášho mužstva zase podľa želaného.