Program
Ostatné športy - 15.10.2024 08:46

Finále Národnej Golfovej Ligy 2024 v Hrubej Borši

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: ngl


Od 11. do 13. októbra 2024 sa v golfovom klube Hrubá Borša uskutočnilo finále Národnej Golfovej Ligy (NGL) 2024. Toto prestížne podujatie prilákalo 168 hráčov, ktorí reprezentovali 24 tímov z 12 golfových klubov naprieč Slovenskom. Po piatich kvalifikačných kolách, ktoré prebiehali od apríla, sa finále odohralo vo formáte vyraďovacích zápasov jamkového formátu, inšpirovaného slávnym Ryder Cupom.

Túra olympijských nádejí do 16 rokov
Kategória NGL TON sa zameriava na mladé talenty do 16 rokov, ktoré sú budúcnosťou slovenského golfu. Tieto mladé nádeje predviedli skvelé výkony, ktoré sľubujú jasnú budúcnosť pre slovenský golf na medzinárodnej scéne. Súťažiaci preukázali nielen technické zručnosti, ale aj odhodlanie a športového ducha, čím si získali srdcia divákov a podporili myšlienku olympijských hodnôt.

1. Miesto Golf klub Pegas
2. Miesto Golf klub Welten
3. Miesto Golf klub Hurbá Borša

Kategória pre hráčov od 25 rokov
V kategórii NGL MID/SEN, ktorá zahŕňa hráčov vo veku 25 rokov a viac, sa predstavili skúsení golfisti, ktorí využili svoje dlhoročné skúsenosti a taktické myslenie. Táto skupina preukázala, že golf je športom pre všetky vekové kategórie, kde skúsenosti a trpezlivosť zohrávajú kľúčovú úlohu. Súťaže v tejto kategórii boli napínavé a vyrovnané, pričom každý zápas priniesol množstvo dramatických momentov.

1. Miesto Golf klub Hrubá Borša
2. Miesto Golf klub Penati
3. Miesto Golf klub Alpinka

Elitná úroveň slovenského golfu
NGL Extraliga predstavuje najvyššiu úroveň súťaženia, kde sa stretávajú najlepší z najlepších. Tímy v tejto kategórii bojovali o titul ligového majstra Slovenksa, pričom ich zápasy boli plné napätia a vzrušenia. Každý úder a každá jamka mohli rozhodnúť o víťazstve. Finálové zápasy priniesli nezabudnuteľné momenty, ktoré podčiarkli vysokú úroveň slovenského golfu.
Podujatie v Hrubej Borši nebolo len o súťažení, ale aj o stretnutí golfovej komunity, zdieľaní skúseností a podpore mladých talentov. Organizátori vyjadrili spokojnosť s priebehom podujatia a potvrdili záväzok pokračovať v podpore a rozvoji golfu na Slovensku.

1. Miesto Golf klub Hrubá Borša
2. Miesto Golf klub Penati
3. Miesto Golf klub Alpinka
 

Finále Národnej Golfovej Ligy 2024 ukázalo, že slovenský golf je na vzostupe a má pred sebou sľubnú budúcnosť. Tešíme sa na ďalší ročník a nové športové zážitky, ktoré prinesie.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora