Hokej - 22.10.2024 19:40

Winter Hockey Games v Prahe sa neuskutoční

redakcia Autor: redakcia

Decembrové hokejové predstavenie v Prahe pod holým nebom sa nakoniec neuskutoční. Súčasťou Winter Hockey Games na Letnej malo byť aj slovenské derby medzi Slovanom Bratislava a Košicami, rovnako ako české zápasy Plzeň - České Budějovice, Sparta - Brno a Slavia - Vsetín, nemecký ligový zápas Wolfsburgu s Mníchovom, univerzitný česko-slovenský zápas a exhibícia legiend Česka proti výberu sveta. Celé to padá a organizátori informovali, že je event odložený na neurčito.

Informácia už pár dní žila v kuloároch a priživila ju aj náhle zrušená prezentačná tlačová konferencia. I tak šesť týždňov vopred vyznieva informácia ako šok. Hlavným dôvodom je nezáujem fanúšikov, čo ovplyvnilo finančné možnosti organizátorov. Tí mali možnosť ísť do projektu napriek hrozbe veľkej straty alebo ho okresať na nevyhnutné a sedem zápasov za štyri dni spraviť nízko nákladovo.

"Rok 2024 bol nabitý veľkými športovými udalosťami, čo sa v kombinácii s ekonomickým vyčerpaním spoločnosti a neskoro spustenou marketingovou kampaňou prejavilo na predaji vstupeniek," uviedla v tlačovej správe Andrea Barsóny za Winter Hockey Games. "Teraz budeme rokovať s organizačným výborom o všetkých možnostiach. Najneskôr v priebehu decembra budeme mať kompletné informácie," dodáva s tým, že so vstupenkami sú v hre viaceré varianty. Môžu platiť na konkrétne ligové zápasy, hrané v halách jednotlivých tímov, zachovajú sa v platnosti pre Winter Games v náhradnom termíne alebo sa bude riešiť ich vrátenie.

V Česku sa do uskutočnenia nedotiahol už druhý plán so zápasom pod holým nebom. Počas covidového obdobia sa intenzívne pracovalo na exhibícii v Špindlerovom Mlyne, ktorej ústrednou postavou mal byť Jaromír Jágr a hovorilo sa o tom ako o slávnostnom konci jeho bohatej kariéry. Dvojica slovenských klubov, ktoré si mali zahrať na Winter Hockey Games 2024 sa podľa informácii bratislavského celku stretnú v pôvodne vyžrebovanom termíne 24. novembra
na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.