Novinky - 09.10.2014 12:14

DANIEL GACHULINEC S RECEPTOM NA DVADSIATKU

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief
 Je to zradná pozícia, s ktorou môžeme mať problémy. Mladíci v extralige už nielen nám vedeli dopriať prekvapenie, my si ho ale v momentálnej situácii nemôžeme dovoliť. Je neprípustné. Súpera berieme vážne, nepodceňujeme ho. Skúsenosti s výberom trénera Bokroša majú niekoľkí naši hráči, ktorí vedia, s čím môžu mať problémy. Oslovili sme jedného z nich - Daniel Gachulinec bol v minulom roku dokonca kapitánom tohto reprezentačného výberu v extralige a štartoval aj na MS na prelome rokov. Pokúsili sme sa z neho dostať niekoľko poznatkov, ktoré môžu byť pre nás poučné.


Mladý obranca, ktorý si v novej sezóne nachádza miesto v obrane v mužstve trénera Miroslava Chudého, ponúkol výstižné zhodnotenie mladíkov. "Dôležitým faktom je, že chalani v dvadsiatke sú neustále pokope a majú veľa tréningov. Väčšinou sú dve až tri hodiny denne na ľade, čo znamená, že sú dobre zohratí a majú dobrú kondíciu. Charakteristickí sú tímovým výkonom a bojovnosťou, aj útočníci vypomáhajú obrane a idú na dno svojich síl," začal svoje rozprávanie Daniel. "My sme mali pred rokom niekedy problém s tým, že sme boli v zápasoch unavení z tréningov, lebo sa tam tvrdo trénuje aj deň pred zápasom. A samozrejme, našou slabinou bolo, že sme nemali medzi sebou skúsených hráčov a nemal nás veľmi kto v extraligových zápasoch potiahnuť," pokračoval.

Dôležité je poznamenať, že aktuálne mužstvo dvadsiatky sa zdá byť o čosi slabšie, ako minuloročné. Pozor však, mladíci vyhrali vo Zvolene v predĺžení, na domácom ľade sa s ním trápili Piešťany, keď ich gumoval brankár Denis Godla a vyhrali len gólom Matúša Raisa, ten bol pre nich sťaby vykúpením... V utorok sa s nimi vytrápila aj Nitra, preto musíme ísť s nimi do zápasu s pokorou a zdravo sebavedome. Daniel potvrdil, že dôležitý bude prvý gól. Musíme ich načať, čím skôr skórovať a postupne výsledkovo utekať a vyhrať. Musíme byť dôrazní, trpezliví a efektívny. Potrebujeme z tohto zápasu tri body ako soľ.

Dano na otázku, ako tipuje zápas jasne povedal, že vyhráme, ale bude to náročné. On sám si na pobyt v dvadsiatke spomína veľmi rád. Na šampionáte, kde štartoval, si splnil detský sen a musíme poznamenať, že tam hral dobre, z našich obrancov vari najistejšie, najspoľahlivejšie. Mužstvo s Lunterom, Daňom, Cehlárikom, Rewayom, Lužom či Predajnianskym bolo silné, nepreukázalo však naplno svoj potenciál. "Na pôsobenie v projekte HK Orange si spomínam v dobrom, síce bola tam riadna drina, ale mali sme výborné podmienky na trénovanie, všetko bolo dôkladne materiálne zabezpečené a dobre sa tam o nás starali. S chalanmi sme boli super partia, všetci sme si rozumeli, čo je aj logické, nakoľko sme boli rovesníci. Najkrajším momentom bol pre mňa štart na samotných majstrovstvách - bola tam maximálna starostlivosť o nás a bolo to splnenie jedného môjho sna, bral som to ako veľkú životnú skúsenosť. Aktuálne sa už ale sústredím na pôsobenie v Banskej Bystrici a bojujem o svoju šancu na ľade. Máme obrovskú silu v kádri a verím, že v tejto sezóne budeme veľmi úspešní," zakončil Daniel, ktorý okrem štartov v extralige vypomáha aj prvoligovej Detve. Vraví, že je pre neho náročné, aj psychicky, pendlovať medzi mužstvami, nemať ešte pevnú pozíciu v A - tíme, o ktorú sa usilovne snaží. Dano je však poctivý chalan, ktorý to zvládne s prehľadom a zaiste mu v tom držíme palce.


Daniel Gachulinec s receptom na dvadsiatku