Novinky - 14.11.2016 12:14

V derby úspešnejší náš Poprad

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hckosice

Góly a asistencie: 13. Hruška (Varga) – 51. Lapšanský (Henderson, Brejčák), 58. Lichanec (Bagin, Lapšanský)

Vylúčení: 2:3 na dve min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik – Bednár, Smrek, 4192 divákov

HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Vašíček, Pavúk – Bartánus, Suja, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Hruška, Šoltés

HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Krempaský, Fabian, Bagin, Brejčák, Suchý, Kurali – Kroták, Mlynarovič, Abramov – Müller, Lapšanský, Henderson – Rapáč, Troliga, Bondra – Semorád, Lichanec, Štrauch

Košičania sa do svojho súpera zahryzli už v samom úvode stretnutia, výsledkom čoho bola šanca Bartoša. Ten si v pozícii ľavého krídla nakorčuľoval do kruhu na vhadzovanie a strelou príklepom bez prípravy len tesne minul priestor troch žrdí. Nepresadil sa ani Bicek, ktorý sa dostal k odrazenému puku a z veľkého uhla skúšal zakončiť ponad rameno Šúreka do siete. Gól ale napokon predsa len padol ešte v prvej tretine. Stalo sa tak v 13. minúte, keď vyrazil popradský gólman strelu Vargu len priamo pred seba a to už bola pre Hrušku ideálna pozícia. Košičania mohli do prestávky pridať ešte jeden presný zásah, zakončenie Bartánusa z uhla sa totiž odrazilo od Šúreka, avšak korčuľujúci Hričina si puk nevšimol. Do šatní sa tak šlo za stavu 1:0 v prospech domácich.

V úvode druhej tretiny získali popradskí hokejisti presilovku a počas nej mohli rýchlo vyrovnať, ale Kopřiva obetavo odolal všetkým streleckým pokusom. Odmenou za zvádnuté oslabenie mohla byť presilovka aj na opačnej polovici klziska, no Oceliari vo svojej početnej prevahe nič nevymysleli a Šúrek ostal bez vážnejšieho zákroku. V strednej tretine diváci nevideli žiadne vyloženejšie šance, pretože defnezívy na oboch stranách odvádzali vynikajúcu prácu a do šatní sa tak odišlo opäť za stavu 1:0.

Záverečná dvadsaťminútovka sa začala zvýšenou aktivitou na strane Popradčanov, ktorí sa snažili o vyrovnanie. Po siedmich minútach hry si hostia vypýtali presilovku, počas ktorej vrhli svoje sily do útoku a výsledkom bola sekundu po konci vylúčenia úspešná dorážka Lapšanského, čím sa skóre stanovilo na 1:1. Na opačnej polovici klziska sa okamžite pokúšali odpovedať Hričina s Klímom, ale ani jeden z nich nebol úspešný a sieť nerozvlnil. Po vyrovnávajúcom góle bola košická aktivita taká veľká, že hosťujúci celok si dokonca vyžiadal oddychový čas, aby sa dostal spod zvyšujúceho sa náporu svojho súpera. Popradčanom to napokon pomohlo, pretože v 58. minúte sa presadil Lichanec a strhol vedenie i bodový zisk na stranu hostí. 

Všetci návšetvníci duelu si pietnou spomienkou pripomenuli zosnulého Mareka Svatoša. Súčasťou spomienky bolo nádherné video zobrazujúce najkrajšie góly Marekovej kariéry i minúta ticha. 

Rostislav Čada, tréner Košíc: Relatívne spokojní môžeme byť dnes iba s úvodnou tretinou, v ktorej sa nám podarilo aj skórovať. Ďalej sme sa prezentovali malým dôrazom v útočnej fáze. Aj keď sme mali vysoký počet striel, naše zakončenia boli nedôrazné a neskončili v súperovej sieti. Táto útočná činnosť a streľba sú nedostatočné a sú hlavným dôvodom, pre ktorý sme dnes doma nevyhrali."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Do Košíc sme prišli s jednoznačnou snahou eliminovať obrovskú snahu a útočné poňatie domácich. Prvú tretinu sme sa snažili udržať nerozhodnú, ale po odrazenom puku sme ju prehrali 0:1. Počas celého zápasu chlapci dodržiavali systém, ktorý sme si dohodli. Hrali oduševnene a so srdcom. Musím povedať, že Košice mali optickú prevahu, boli u nás v pásme a držali puk, ale málo sme ich púšťali do exponovaných priestorov pred bránkou. To bol podľa môjho názoru dnešný recept na výhru."