Novinky - 04.11.2016 18:43

NA KÁVE S PETROM BONDROM II.

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Rudolf Šerý

Peter, naposledy ste boli člen slovenského realizačného tímu počas MS 2011 a po viac ako piatich rokoch ste prijali úlohu v štábe Team Europe počas Svetového pohára 2016. Ako hodnotíte úspech tohto podceňovaného tímu a ako vidíte budúcnosť Svetového pohára?
Nikto nám pred turnajom neveril, milo sme prekvapili celú hokejovú verejnosť. Od začiatku sme boli v nevýhode, lebo naše mužstvo nemalo žiadnu históriu, preto celá skladba mužstva bola dosť náročná a potrebovali sme v krátkej dobe skĺbiť mužstvo. Svetový pohár je výkladnou skriňou najlepších hráčov sveta, pevne verím že tento projekt bude realizovaný pravidelne.

Ako pozorne sledujete v súčasnosti hokejové dianie?
Hokej sledujem stále, lebo je súčasťou môjho denného života, či už po pracovnej stránke alebo z pohľadu fanúšika.

Váš syn Dávid je v súčasnosti hráčom HK Poprad. Ako definujete jeho herný štýl?
Dávid je veľmi pracovitý hráč, ktorý má prednosti v korčuľovaní a defenzíve, oslabeniach. Môžem povedať, že má dobrý hokejový inštinkt.

Druhý syn Nicholas sa zúčastnil letného kempu HK Poprad. Momentálne pôsobí v lige USPHL Premier. Viete nám o tejto lige povedať viac?
Je to juniorská liga na východnom pobreží USA, ktorá vychováva hráčov pre univerzity. Nicholas má cieľ študovať a hrať hokej na jednej z nich.

Poprad sa momentálne trápi, keď sa nachádza na poslednom mieste tabuľky. Káder však má potenciál plávať v bezpečných vodách pre play-off. Ako by ste chlapcov povzbudili, aby prekonali túto krízu?
Každý z hráčov musí začať od seba a tvrdou prácou na tréningoch spoločne získavať sebadôveru do zápasov. Chalani sú schopní odohrať 60 minút kvalitného hokeja.