Novinky - 23.10.2016 20:12

Poprad rozstrieľal vojakov z Trenčína

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Rudolf Šerý

Zápas sa ešte ani poriadne nezačal a hneď obrovskú hrúbku popradskej obrany potrestal po Gašparovičovej prihrávke Radoslav Tybor – 0:1. V 5. minúte dostali Kamzíci šancu na vyrovnanie, keď na trestnú lavicu putoval Keven Veilleux. Počas presilovky ohrozil nebezpečne brankára hostí Peter Lichanec a tesne po jej skončení Branislav Rapáč. V 9. minúte pekne trafil vo vzduchu puk Marcel Hossa, ale netrafil bránku. O minútu neskôr sa k nebezpečnej strele po buly dostal Jakub Gašparovič, ktorý ju bekhendom dorazil do bránky – 0:2. Vojaci z Trenčína dostali šancu na zvýšenie náskoku po Troligovom faule, ale počas presilovky si nevypracovali vyloženú šancu. Prvú tretinu ukončil tečom Veilleux, zmenu skóre to však neprinieslo.

Na druhú tretinu nastúpil Poprad ako vymenený. Už v 21. minúte dvakrát nebezpečne ohrozil brankára hostí Ľubomír Dinda a hneď po ňom spálil tutovku Arne Kroták. Popradská snaha o vyrovnanie pokračovala a priniesla tlak prvého útoku so záverečnou strelou Samuela Mlynaroviča. Minútu po nej nebezpečne tečoval Krotákovu strelu Marek Zagrapan. V 26. minúte zdvihla divákov zo sedadiel bitka Marcela Hossu a Petra Chaloupku, v ktorej Trenčan ťahal za kratší koniec. Prvú nebezpečnejšiu strelu Trenčína priniesla až 27. minúta v podaní Veilleuxa. V 28. minúte rýchlo rozohral Dinda, Aleš Ježek vystrelil na brankára hostí a Dmitri Abramov dopravil puk do bránky – 1:2. Už o pár sekúnd spálil topšancu Lichanec. Tlak kamzíkov pokračoval a dočkal sa gólovej odmeny. Lapšanského a Rapáčovu snahu pretavil dorážkou do vyrovnávajúceho gólu Radoslav Suchý – 2:2. V 31. minúte Dominik Novák fauloval, ale Poprad početnú výhodu do vedúceho gólu nepretavil, pretože Rapáča vychytal Chábera. V 35. minúte spálil obrovskú tutovku Lapšanský. Trenčín sa mohol ujať vedenia v 38. minúte, ale puk sa hráčom prvého útoku nepodarilo pretlačiť do bránky. 45 sekúnd pred koncom tretiny zachytil puk v útočnom pásme Suchý, ktorý s ním nevedel čo spraviť, tak ho vystrelil na bránku a na prekvapenie všetkých skóroval – 3:2.

Aj tretiu tretinu začal aktívne domáci Poprad. V 42. minúte sa do dobrej príležitosti dostal Kroták. O dve minúty sa od mantinelu pretlačil pred brankára hostí Dávid Bondra a popod jeho betóny skóroval – 4:2. Už o minútu neskôr krásnu akciu domácich zakončil do prázdnej bránky Jan Semorád – 5:2. V 48. minúte prvý útok Trenčína zavrel domácich do jeho obranného pásma, ale do brejku sa dostal Marek Zagrapan, ktorý skóroval, gól však nebol uznaný pre posunutie bránky. V 51. minúte sa do dobrej príležitosti po tlaku dostal Lapšanský, ale Kutej ho vychytal. Skóre mohli ešte zmeniť dva brejky dvaja na jedného, ale najprv nepremenil ten svoj Semorád a v 59. minúte Hossa.

Góly: 28. Abramov (Ježek, Dinda), 30. Suchý (Lapšanský, Rapáč), 40. Suchý, 44. Bondra (Lichanec, Štrauch), 45. J. Semorád (Zagrapan) - 2. Tybor (Gašparovič), 10. Gašparovič (Hatala, Bohunický)

Vylúčení: 4:4, navyše Chaloupka (Poprad) a Hossa (Trenčín) na 10 min. za zhodenie rukavíc, presilovky a oslabenia 0:0

920 divákov

Zostavy

HK Poprad:
Pajpach (Šúrek) – Suchý, Kurali – Dinda, Fabian – Chaloupka, Brejčák – Pokovič, Bagin – Lapšanský, Mlynarovič, Rapáč B. – Kroták, Zagrapan, Semorád J. – Ježek, Troliga, Abramov – Bondra, Lichanec, Štrauch

Dukla Trenčín:
Chábera (od 45 min. Kutej) – Novák M., Holenda – Albers, Kozák – Hatala, Bohunický – Šefčík – Ölvecký, Kopecký, Hossa – Tybor, Veilleux, Gašparovič – Sojčík, Šimun, Dlouhý – D. Novák, Švec, Briestenský

Hlasy po zápase:
Petr Jonák (tréner HK Poprad)
– My sme si dali pred víkendom jasnú úlohu – vyhrať oba zápasy. Ako povedal kolega, do zápasu sme vstúpili veľmi zle, hrubou chybou sme dovolili súperovi streliť prvý gól a po pár minútach aj druhý. Našťastie sa k nám vrátili diváci, za čo im chcem poďakovať, že nás podporili aj po posledných výsledkoch. Chlapci sa zomkli, dali do zápasu srdce, ukázali aká je v nich sila a bojovnosť. V tretej tretine už súper proti nám nemal šancu hrať. Boli sme jednoznačne lepšie mužstvo, dominovali sme. Veľmi v dobrom svetle sa ukázal brankár Pajpach, ktorý nás podržal počas celého zápasu.

Miloš Holaň (tréner Dukla Trenčín) – Išli sme sem s jasným cieľom vyhrať za tri body. V prvej tretine sme to aj jasne potvrdzovali, viedli sme 2:0 a mohli sme viesť aj vyšším rozdielom, Poprad na mňa pôsobil veľmi zaskočene, do ničoho sa nedostal a jasne sme dominovali. Čo sa však stalo v druhej tretine mi nejde do hlavy, z toho čo si dovoľujú niektorí hráči v Trenčíne. Ak je niekto z formy, to sa dá ešte odpustiť, ale vážne uvažujem nad tým, či niektorí hráči nato majú. To je na tom veľmi smutné, ak sa aj náš prvý útok nepresadí proti poslednému tímu. Niektorí hráči si nevážia prácu v Dukle Trenčín, je mi z toho zle, keď musím stáť na striedačke a pozorovať chýbajúce srdce. S vedením musíme spraviť rázne kroky voči mužstvu.