Novinky - 05.10.2016 17:33

Aktuálny stav kádra pred zápasom s "dvadsiatkou"

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

Po dlhodobých zdravotných problémoch sa do zápasového procesu vracia Andreas Štrauch. Toho ešte v priebehu Tatranského pohára vyradila choroba. V obrane sa budeme môcť opäť spoľahnúť na skúsenosti Radoslava Suchého Štefana Fabiana, ktorí absentovali pre zranenia. Zadné rady doplní v Piešťanoch aj čerstvá posila Petr Chaloupka. Tridsaťročný odchovanec pardubického hokeja by sa mal zaradiť medzi opory Popradu. Tomu nasvedčuje aj fakt, že posledné tri sezóny patril medzi stabilných členov kádra českého extraligistu z Litvínova. Celkovo odohral v tejto súťaži 222 zápasov, v ktorých zaznamenal 30 bodov. Okrem toho absolvoval aj 245 duelov v prvej českej lige, kde sa s Mladou Boleslavou tešil z titulu.

V Poprade už nepokračuje útočník Jozef Tibenský a v štádiu riešenia je aj rozviazanie zmluvy s brankárom Fernströmom. Na skúšku prišiel český obranca Petr Kousalík. Jeho zaradenie do zajtrajšej zostavy je podmienené administratívnymi záležitosťami. Dvadsaťpäťročný Kousalík má skúsenosti najmä s českými súťažami, kde pôsobil v HC Most, HC Litvínov a HC Litomerice. Obliekal aj dres tipsportligovej Bystrice, Nových Zámkov (1. liga) a klubu Orlí Znojmo pôsobiaceho v EBEL.

Vedenie nášho klubu sa snaží dotiahnuť do mužstva ďalších hráčov. „Oslovili sme aj iných hráčov. Ide najmä o popradských odchovancov ako Matúš Paločko, Samuel Takáč či Dávid Gríger, ale ich súčasné kluby ich nechcú uvoľniť spod zmlúv,“ povedal o možnom návrate známych mien športový manažér Petr Jonák. Podľa neho je záujem aj o služby českého útočníka Jana Semoráda, ktorý ukončil svoje pôsobenie v Nových Zámkoch.