Novinky - 20.09.2016 15:53

Štatistické zaujímavosti kádra HK Poprad I.

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

Odchovanci ako základ mužstva

Každé mužstvo sa snaží vybudovať svoj káder z čo najkvalitnejších hráčov. Veľmi dôležitými členmi kádra sú odchovanci. Naše mesto je dlhodobo známe výbornou mládežníckou liahňou. Aj z tohto dôvodu sme každoročne nasadzovali do zápasov množstvo odchovancov či dlhoročných hráčov Popradu. Ani túto sezónu to nebude inak. Na súpiske ich nájdeme celkovo štrnásť. Treba podotknúť, že sme tu zahrnuli aj hráčov, ktorí síce nie sú čistokrvnými odchovancami, no v mládežníckych kategóriách u nás pôsobili. Sú to Pajpach, Brejčák, Fabian, Suchý, Dinda, Kurali, Šterbák, Kroták, Lapšanský, Mlynarovič, Paločko, Štrauch, Václav a Vašaš. V juniorskom tíme čakajú na svoju príležitosť ďalší hráči, ktorí podávajú kvalitné výkony a trénerov zaujali napríklad aj na Spišskom pohári v B mužstve Popradu. Spomenúť môžeme Olejníka, Krempaského či iných. Navyše klub uvoľnil do reprezentačného výberu do osemnásť rokov obrancu Adama Žiaka a útočníka Adriana Miškovca.

Valibuk, benjamínok a matuzalem v jednom tíme pokope

Priemerný vek nášho „áčka“ je momentálne 25,26 roku, čo nás pasuje medzi najmladšie tímy najvyššej súťaže. Najstarším hráčom je Arne Kroták (44), čerstvým štyridsiatnikom je aj Radoslav Suchý. To, že sme túto sezónu stavili na mladosť a dravosť jasne ukazuje aj nízky počet tridsiatnikov. Medzi nich patria Fabian (35) a Troliga (32). Ako synovia sa pri týchto oporách musia cítiť Vašaš s Václavom, ktorý len tento rok prekročili prah dospelosti.

Najvyššími hráčmi sú brankár Fernström a útočník Troliga (196 cm), na opačnom konci tejto štatistiky sa nachádzajú už spomínaní mladíci Vašaš (175 cm) s Václavom (176 cm). Pod 180 cm sa „dostali“ ešte Kroták (176 cm), Bondra (178 cm) a Šúrek (178 cm). V mužstve máme aj dvoch hráčov, ktorí vážia „metrák“. Sú to Ježek a Troliga