Novinky - 09.09.2016 13:15

Poprad podpísal mladého power forwarda

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

„Keď vás vyberú spomedzi stovky hráčov v try oute a následne v druhej fáze boja o účasť v mužstve to dotiahnete až k podpisu, pocity môžu byť len príjemné. Dosť to povzbudí aj keď už pociťujem isté rozdiely hlavne v systéme hry oproti zahraničiu. Aj preto som na zápasy v našej najvyššej lige veľmi zvedavý,“ hovorí spokojný dvadsaťdvaročný útočník, s ktorým môžu tréneri počítať v strede útoku ale aj na pravom krídle. Alex zahraničie nespomína len tak, keďže posledné dve sezóny strávil v nórskych kluboch Nes IK (2. liga) a Kongsvinger (najvyššia súťaž) či vo švédskom Grästorps IK (Division 1).

Alex má už za sebou aj debatu s trénermi o jeho úlohách v zápasoch. „S trénermi sme sa o tom bavili minulý týždeň. Myslím si však, že sme mali jasno o tom, čo mám na ľade robiť už predtým. Hrať svoju hru, využívať svoje fyzické prednosti v hre do tela, vybojovať puky či pomáhať v obrane. Osobne chcem ešte zlepšiť hru na puku, prechod do útoku a viac využívať streľbu. Nejaký gól by padol vhod,“ so smiechom predostrel to, čo ho čaká v drese s kamzíkom na hrudi.

Pre Alexa je to prvé pôsobenie v našom meste. Na Slovensku doteraz pôsobil v rodnom Prešove, Banskej Bystrici či neďalekej Spišskej Novej Vsi. Zatiaľ je však spokojný. „Čo sa týka tréningov, tak tie mi sedia. Mimo ľadu tu máme kondičných trénerov a každý bude pracovať na svojich nedostatkoch. Tesne pred sezónou sa veľa maká na ľade, je cítiť rivalitu a to je super. Dnes je jedno, či ste vo Švédsku, Nórsku alebo na Slovensku, je to totiž veľmi podobné. Hrá sa rýchly hokej zameraný na detaily. Čo sa týka štadióna, ten je veľmi pekný a má svoju históriu. Mesto som si ešte nestihol pozrieť ale s ľuďmi v klube sa cítim výborne. Tuším, že za pozitívnou náladou domácich je nová „éra“ popradského hokeja...“