Novinky - 08.09.2016 10:40

Charitatívnu akciu Dobrák od kosti podporili aj popradskí hokejisti

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporccer

K tejto akcii neodmysliteľne patrí aj kolobežkový maratón 1000 km s Dobrákmi od kosti (05. – 17. septembra 2016, Košice – Praha), zameraný na podporu Národného registra darcov kostnej drene SR. 1000 km s Dobrákmi od kosti je etapová propagačná kolobežková jazda ambasádora projektu “Dobrák od kosti” extrémneho športovca Vojtecha Špišáka a jeho kolegu Petra Filipca z ČR, ktorý v minulosti úspešne podstúpil transplantáciu kostnej drene, ktorá mu zachránila život.

Podujatie navštívi osem slovenských a šesť českých etapových miest, v ktorých bude prebiehať sprievodný kultúrno-športový program, zameraný na prezentáciu a propagáciu myšlienok a cieľov kampane (Košice, Prešov, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Nitra, Bratislava, Trenčín, Zlín, Ostrava, Olomouc, Brno, Svitavy, Pardubice, Praha).

Tejto charitatívnej akcie sa zúčastnili aj hokejisti klubu HK Poprad. „Pre nás športovcov je samozrejmosťou podporovať rôzne podobné akcie. Veď šport a zdravie patria k sebe,“ jasne poznamenal kapitán Kamzíkov Arne Kroták. „Hovorcu“ našich hokejistov vyspovedal pred publikom na tribúne známy redaktor Ján Tribula a nevyhol sa ani nepríjemným otázkam o zákernej chorobe. „Pred časom sme zažili aj my hráči túto strašnú situáciu. Náš kamarát Juraj Halaj bojoval s touto zákernou chorobou. Dnes ale môžem veľmi rád povedať, že si momentálne užíva život naplno. Ale to určite nie je hlavný dôvod prečo sme tu. Aj keď sú moji spoluhráči ešte vlastne len deti, určite chceme dokázať, že sme veľkými dobrákmi od kosti.“

Hráči HK Poprad si vyskúšali aj kolobežky, na ktorých už spomínaná dvojica absolvovala cestu z Košíc do Prahy. „Ja osobne nejaký extra vzťah ku kolobežkám neprechovávam, no rád som si to vyskúšal. Každopádne treba uznať, že tá porcia kilometrov je strašne veľa. Klobúk dole pred nimi a držím im palce,“ povedal útočník Peter Lichanec, ktorého ako jedného z mnohých zaujalo toto športové náčinie a aj to bol jeden z dôvodov Arneho vtipných poznámok na vek jeho hokejovej družiny. Kamzíci v poslednej dobe navštívili viacero podobných akcií a to teší aj dvadsaťtriročného útočníka. „Účasť na týchto podujatiach vnímam pozitívne, treba ich podporovať. Myslím si že hokejisti a celkovo športovci by mali ísť príkladom verejnosti a to najmä mladým ľuďom a aj preto sme dnes tu.“

Pokračovanie charitatívnej akcie sa uskutočnilo v stredu 7. septembra. Arne Kroták a Radoslav Suchý odštartovali od Arény Poprad kolobežkový maratón z Popradu. Zároveň darovali nadácii KVAPKA NÁDEJE v mene HK Poprad dres z limitovej edície, v ktorej Kamzíci odohrali Tatranský pohár.

Fotogalériu z akcie nájdete na facebookovej stránke klubu.