Novinky - 17.08.2016 17:36

Ďalším skúseným centrom so zmluvou je Tomáš Troliga

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

Tridsaťdvaročný odchovanec prešovského hokeja odohral minulú sezónu v Dukle Trenčín a českých kluboch Litoměrice či Hradec Králove. „Zo strany Popradu som dostal serióznu ponuku s ktorou som bol spokojný, a tak som ani veľmi dlho nad ňou nerozmýšľal. Tréneri mi naznačili, že boli spokojní s hrou, ktorú som predvádzal v extraligovom Hradci Králové a aj preto som tu. Zatiaľ tu panuje dobrá atmosféra a od začiatku tvoríme skvelú partiu,“ hovorí urastený univerzál, s ktorým môžu tréneri počítať na pozícii centra ale aj na krídle.

Tomáš neprišiel do cudzieho prostredia, keďže bielo-modrý dres už v minulosti obliekal. Navyše, letnú prípravu absolvoval s Alexom Výhonským, ktorý s nami momentálne trénuje. „S Alexom sme sa pripravovali individuálne v Prešove. Myslím si, že sme na sezónu kvalitne pripravení.“

Niekdajší tretí draftový výber zámorského mužstva St. Louis Blues má na svojom konte 309 extraligových zápasov s bilanciou 30 gólov a 48 asistencií. V kariére absolvoval angažmány aj v českej extralige či prvej lige, v zámorí bol členom organizácií USHL a WHL. Takisto bol dvojnásobným účastníkom MS do 20 rokov.