Novinky - 13.08.2016 10:39

Ježek je pripravený zastať si nových spoluhráčov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Michal Klein

Ako sa zrodila vaša dohoda s HK Poprad?
Počul som, že sa tu skladá nový tím, spojil som sa s asistentom trénera, či by o mňa mali záujem. Hneď mi povedal, že sa chcú prezentovať tvrdým útočným hokejom, čo je presne môj štýl a behom pár týždňov sme sa dohodli.

Neprichádzate však do úplne neznámeho prostredia...
Ja mám na Poprad len dobré spomienky, avšak len z pozície domáceho hráča. So Žilinou sa mi tu nikdy nehralo dobre, pretože Popradčania boli doma veľmi silní a proti útočnému silovému štýlu na malom ihrisku sa tu hralo veľmi ťažko.

Pod Tatrami sa teraz rozširovala ľadová plocha, z čoho asi hokejista vašich parametrov a štýlu nadšený nebude...
Ja by som bol radšej na menšom ihrisku, ale dúfam, že tréningami zameranými na dynamické korčuľovanie doženiem svoje nedostatky a nebude to pre mňa problémom.

S akými cieľmi do Popradu prichádzate?
Osobné ciele si nedávam. Hlavné sú tímové, takže určite play-off a držať sa na čo najvyšších priečkach.

Ako sa tu zatiaľ cítite? Vzbudilo toto prostredie vo vás nostalgiu na časy KHL?
Nerád by som to porovnával. Je to iné, ale som nadšený, ako to tu funguje. Kondiční tréneri, tréningy na ľade sú super a aj partia, takže zatiaľ všetko hodnotím kladne.

Poznáte už aj svoje úlohy, ktoré by ste mali plniť?
Zatiaľ vôbec neviem. Tréner to dáva dohromady, skúša si zloženia a uvidíme, ako to bude na Tatranskom pohári, respektíve po ňom. Akú rolu mi však dá, budem sa ju snažiť plniť podľa jeho predstáv.

Ste typickým hokejistom pre tzv. checking line. V Európe však skôr býva určená pre mladé talenty, ktorým chce dať HK Poprad šancu. Ste pripravený aj na úlohu mentora?
Nie som hráčom, od ktorého by sa mali učiť, to je skôr Arne, ale určite nemám problém im pomôcť a ani si ich zastať na ľade.