Novinky - 31.07.2016 19:05

Dobrý korčuliar, ktorý vyhráva osobné súboje - po takých prahnú naši tréneri

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Michal Klein

Aké dojmy na vás zanechal kemp v uplynulom týždni?
Tréner Jonák už má s Try-outmi skúsenosti, pretože v Amerike je to bežne zaužívané. Pre mňa to bola novinka a myslím, že sme boli aj prví na Slovensku, kto niečo obdobné usporiadal. Teší ma veľký záujem hráčov, ktorí sa chceli dostať do nášho tímu. Dohromady prišlo 94 hokejistov, takže organizačne to bolo náročné zvládnuť. Prístup chlapcov bol však dobrý a malo to vysoké nasadenie. Pri veľkej konkurencii sa dokázali vyburcovať k čo najlepším výkonom.

Siahli ste najmä po mladučkých hokejistoch...
Naša koncepcia je postavená na tom, že chceme mladých dravých hráčov. Starší a skúsenejší sa nám však v mužstve zídu taktiež. Profil hokejistu akého chceme je založený na dobrom korčuľovaní, stabilite či schopnosti napádať, hrať do tela a vyhrávať súboje. Na tom založíme celú koncepciu a systém hry.

Bude syn Petra Bondru aj takým marketingovým lákadlom?
Nechcel by som to stavať do tejto pozície. Dávid Bondra zaujal bez ohľadu na meno. Po otcovi však zdedil štýl korčuľovania, je rýchly, má v sebe kanadsko-americkú školu hokeja, čo presne aj hľadáme. Spĺňa všetky naše spomínané kritériá a má veľkú šancu, že sa dostane do tímu. Nie kvôli menu, ale pre to, čo ukázal.

Čo čaká deviatku „vyvolených“ v najbližších dňoch?
Dostali ponuku pokračovať v príprave s podpísanými hráčmi, ale bojovať o miesto budú ďalej. Medzitým pribudnú ďalší aj zo zahraničia, možno nejaký obranca i útočník z Kanady. Podpísali sme Linusa Fernströma, ktorý by sa mal zapojiť už nasledujúci týždeň. Obmena hráčov bude ešte veľká, ale každý dostane priestor aj v prípravných zápasoch, aby ukázal, na čo má. Po Tatranskom pohári by sme chceli túto selekciu uzavrieť.

Kedy teda odštartujete spoločnú prípravu a kedy sa dostanete na ľad?
Od pondelka začíname kompletné testovanie A-mužstva na univerzite v Prešove, kde sme sa dohodli na tréningu mimo ľadu. S partnermi z Prešovskej univerzity nastavíme aj tréningový plán v rámci silových cvičení. V utorok máme off-ice tréning v Poprade a streda, štvrtok, piatok vykorčuľujeme na ľad v Sp. Novej Vsi a verím, že od druhého augustového týždňa nabehneme na štandardný režim v Poprade a na ľade budeme trénovať dvakrát denne.

Poprad sa môže tešiť na obrovitého brankára Linusa Fernströma, ktorý pravidelne nastupoval vo švédskej najvyššej súťaži. S Pajpachoma a Šúrekom však budú na tento post až traja...
Momentálne pracujeme s alternatívou, že môžeme mať až trojicu gólmanov. Šúrek nás dosť prekvapil a vieme, že má kvalitu na to, aby nám mohol pomôcť. Draftovaný Max Pajpach má zase veľkú perspektívu. Nikdy neviete, kto sa kedy zraní a takto môžeme mať pripravených ďalších dvoch. Samozrejme, že keď príde brankár zo Švédska, tak by mal byť jednotkou, ale nezatvárame dvere ani ďalším. Vytvoríme zdravú konkurenciu, aby sa každý jeden pobil o miesto.

Oznámený bol už úvodný dvojzápas proti Liptovskému Mikulášu. Rozrástol sa medzitým kalendár prípravných stretnutí HK Poprad?
Z prípravných zápasov máme dohodnuté zatiaľ dva s Liptovským Mikulášom a na ďalšie dva by sme mali ísť do Chomutova, čo však nie je ešte potvrdené. Organizačne to zastrešuje Juraj Bondra, takže to bude riešiť on.