Novinky - 26.07.2016 21:39

„Kamzíkom“ by sa chcel stať aj Kanaďan Way

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Michal Klein

Ako ste sa dozvedeli o tomto Try-out kempe?
Môj agent Lukáš Vepy je zo Slovenska, ponúkol mi túto možnosť a pozdávalo sa mi to. Poprad bol najlepšou z možností, ktoré sa mi naskytli. Hrá sa tu na vyššej úrovni ako v kanadských súťažiach, ktoré pre mňa pripadali do úvahy.

Poznáte trénerov, na ktorých potrebujete spraviť dojem?
Viem, že Petr Jonák pôsobil v zámorskej juniorskej OHL, no jeho tvár som spoznal až keď som ho tu stretol.

Kde ste vlani hrávali?
V uplynulej sezóne som pôsobil v univerzitnej lige CCAA na univerzite MacEwan.

Boli ste už niekedy na Slovensku?
Na Slovensku som prvýkrát a v Európe som už raz bol, ale v západných krajinách.

Čo od kempu očakávate a čo chcete ponúknuť?
Očakávam európsky štýl hokeja a dúfam, že ukážem dostatočnú kvalitu, aby som sa dostal do tímu, preto tu predsa som. Som skôr powerforward, takže hrám do tela, forčekujem a vypomáham defenzíve a chcem svoj štýl prispôsobiť európskym charakteristikám. Absolvoval som už nejaký ten test aj skúšobný zápas, ale priznám sa, že mal som trochu problém s časovým posunom po prílete. Ale hádam to už bude lepšie a ukážem sa v dobrom svetle.

Aké vedomosti máte o slovenskom hokeji? Mali ste už spoluhráčov zo Slovenska?
Hrával som už s Európanmi rok v NCAA, ale šlo prevažne o Švédov a Fínov. So Slovákmi teraz nastupujem prvýkrát v živote. Priznám sa, že zápas slovenskej ligy som ešte nevidel, ale vyhľadal som si len nejaké videá na internete. Viem, že ste hokejovou krajinou, ale veľa o Slovensku neviem. Nemal som ešte ani priestor zisťovať veci. Pamätám si, že ste majstrami sveta z roku 2002.

Zaujať sa snažia aj bratia Bondrovci, čo vám hovorí meno ich otca Petra?
Poznám jeho meno, viem, že tu má dvoch synov, ale, samozrejme, poznám aj ďalších vašich slávnych krajanov ako Hossa, Gáborík.