Novinky - 26.07.2016 18:08

Pokovič: „Hrať pod trénerom Jonákom je jedinečná príležitosť"

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

Ako vznikla myšlienka tvojej účasti na try oute popradského klubu?
O kempe ma informoval asistent trénera Jurinyi. Ozámil mi, že by ma chceli vidieť v nasadení a otestovať moje kvality.

V extralige si pôsobil výlučne vo Zvolene. Neuvažoval si o predĺžení vašej spolupráce aj v ďalšej sezóne?
Bola to jedna z možností, medzi mnou a zvolenským trénerom prebehli rokovania, no nakoniec som sa rozhodol pre odchod. V HKM som strávil šesť rokov, dve sezóny v juniorke a štyri medzi mužmi. Po takom dlhom čase som cítil potrebu zmeny prostredia aj tímu.

Bol hlavným dôvodom tvojho boja o popradský dres záujem trénerov?
Samozrejme. Vždy je dobré prísť do tímu, kde je o vašich schopnostiach oboznámený tréner, aj keď to ešte nezaručuje pevné miesto v zostave. Ja som chcel aj ostať na Slovensku a pôsobiť v tíme, ktorý hrá play off a Poprad patrí medzi stálice tejto časti súťaže. Mám možnosť hrať o najvyššie priečky a tým sú Kamzíci medzi hráčmi známi.

Popradský tím bude v najbližšej sezóne trénovať ambiciózna dvojica mladých trénerov s progresívnym pohľadom na hokej...
Pre mňa je veľkým lákadlom, aby ma viedol tréner, ktorý úspešne pôsobil v zámorí. Na Slovensku to nie je vôbec ľahké dostať sa k takému koučovi, veď ja si spomínam jedine na pána Šuplera ako trénera najvyššej juniorskej ligy za morom. Teším sa na nové prvky z Kanady a Ameriky, ktoré by k nám pán Jonák mohol priniesť a určite nás to posunie v kariére dopredu.

Vo Zvolene si skôr plnil úlohy defenzívneho obrancu, no aj dnes sme postrehli, že ťa to do útoku láka čoraz viac. Bavil si sa s trénermi o tvojich potencionálnych úlohách v mužstve?
Na toto máme ešte čas, stále som len v kempe. Vždy som medzi mužmi hral stiahnutého obrancu a aj v dvojičke som bol naopak s ofenzívnym spoluhráčom. Ešte z juniorských čias som si ale chuť útočiť ponechal a chcel by som v novom tíme ukázať aj túto moju stránku, no nemôžu zase vpredu visieť obaja „beci“.