Novinky - 25.07.2016 22:45

Peter Žifčák po prvej várke podpisov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

Máme za sebou prvú vlnu podpisovania hráčskych zmlúv na novú sezónu. Aké sú zatiaľ vaše dojmy?
Som veľmi rád, že títo hráči prijali našu ponuku. Niektorí z nich tvorili kostru Popradu aj v minulosti. Sme radi, že od začiatku tvoríme vekovo vyvážené mužstvo, patria do neho skúsenejší ale aj mladší a draví hráči. Dokonca tu máme aj veľkú nádej slovenského hokeja v osobe Maximiliána Pajpacha. Teraz je všetko na chlapcoch, podľa toho ako sa budú prejavovať na ľade, také miesto budú zastávať v zostave. Na lane máme samozrejme aj ďalších hráčov, o ktorých budeme postupne po uzavretí zmlúv informovať. Všetko je to spojené s novými procesmi, ktoré sa v našom klube odohrávajú. Každý a jeden hráč k nám prichádza po intenzívnej komunikácii s dvojicou trénerov a to platí aj o ďalších potenciálnych oporách mužstva. Toto sú úvodné podpisy hráčov, týmto sme chceli dať najavo že sme tu a fungujeme. Pevne verím, že popradským divákom ponúkneme dobrý produkt a bude ich chodiť na štadión čo najviac.

Každého z týchto hráčov schválil aj tréner Jonák?
Samozrejme, káder je robený v súčinnosti s dvojicou trénerov. Tréner Jonák vykorčuľoval na ľad už v našom kempe a postupne pracujeme na tom, aby sme boli veľmi dobrí.

Akú časovú platnosť majú zmluvy, ktoré ste s hráčmi uzatvorili v ostatnom období?
Všetko sú to zmluvy na jednu sezónu s platnosťou od prvého augusta.

Čo si konkrétne sľubujete od try outu, ktorý tento týždeň prebieha v Spišskej Novej Vsi?
Kemp nám slúži na to, aby sme doplnili našu súpisku. Nie sme momentálne v takej situácii, aby sme na try oute museli vyberať kostru tímu. Chceme ponúknuť možnosť zabojovať o popradský dres množstvu hráčov, či už mladším alebo skúsenejším. Tí, ktorí presvedčia našich trénerov, doplnia hokejistov ktorí pôsobili v našom kádri v minulej sezóne, popradských hráčov pôsobiacich v iných tímoch či mladíkov z úspešnej juniorky a dorastu.

Zúčastnia sa try outu aj čerstvo podpísaní hráči?
Nie, títo hráči sa try outu nezúčastnia.