Novinky - 25.07.2016 18:13

V novej sezóne aj s trojicou mladíkov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

Peter Lichanec prichádza do nášho mužstva po úspešnej sezóne v neďalekom Liptovskom Mikuláši, kde bol oňho stále veľký záujem. Dvadsaťtriročný ľavý krídelník totiž zaznamenal v 49 zápasoch slušných 59 bodov a tak sa dalo očakávať, že sa opäť vráti do extraligových vôd. „Na ponuku Popradu som kývol asi pred týždňom. Oslovili ma tréneri Jonák a Jurinyi, či by som nemal záujem hrať za ich mužstvo. Upresnili mi aj smerovanie klubu a mne sa to veľmi páčilo, čiže našej dohode nič nebránilo,“ povedal perspektívny útočník, ktorý toho aj napriek nízkemu veku precestoval veľa. V dorasteneckom veku skúšal šťastie v Zlíne či Olomouci, neskôr patril medzi najväčšie opory mládežníckych tímov Trnavy či Slovana Bratislava. Práve v hlavnom meste absolvoval extraligový debut. V devätnástich rokoch zaujal aj jeho presun do ruskej VHL, kde pôsobil v kvalitnej Karagande. V extralige sa predstavil aj v drese Piešťan, kde nastúpil na šestnásť duelov. Peter sa však teší aj na pôsobenie v našom klube, keďže v jeho veku má šancu dostať viac priestoru na ľade oproti predchádzajúcim extraligovým angažmánom. „Teším sa na veľmi veľa vecí. Hlavne však ide o to, aby sa vytvoril dobrý kolektív, ktorý chce vyhrávať a aby sme ťahali všetci za jeden povraz a čo najviac naplnili štadión.“

Ľubomír Dinda prišiel do Popradu ešte v žiackom veku z neďalekého Kežmarku. Dvadsaťdvaročný obranca debutoval v extralige v sezóne 2012/13 a doteraz v nej odohral 179 duelov. Ľubomír je aj účastníkom majstrovstiev sveta do dvadsať rokov. 


Pre Dindovho rovesníka Denisa Šterbáka bola minulá sezóna prelomová, keďže sa prvýkrát začlenil do seniorského hokeja. Tento mladý obranca dostal šancu v 32 zápasoch, v ktorých si pripísal jednu asistenciu.