Novinky - 24.07.2016 15:19

Kto zabojuje o popradský dres? Časť 1.

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miloš Toporcer

„Nie sme momentálne v takej situácii, aby sme na try oute museli vyberať kostru tímu. Chceme ponúknuť možnosť zabojovať o popradský dres množstvu hráčov, či už mladším alebo skúsenejším. Tí, ktorí presvedčia našich trénerov, doplnia hokejistov ktorí pôsobili v našom kádri v minulej sezóne, popradských hráčov pôsobiacich v iných tímoch či mladíkov z úspešnej juniorky a dorastu,“ priblížil priebeh akcie výkonný riaditeľ HK Poprad Peter Žifčák.

O extraligový dres zabojuje budúci týždeň aj odchovanec Popradu Peter Gápa. „Kempu som sa rozhodol zúčastniť preto, lebo som Popradčan a myslím si, že som dostatočne pripravený na to, aby som sa po minulej nie úplne skvelej sezóne vrátil domov,“ prezradil dôvody tohto kroku dvadsaťtriročný ľavý krídelník, ktorý minulú sezónu strávil v prvoligovom Liptovskom Mikuláši. Peter mal pred touto sezónou na stole niekoľko ponúk, no rozhodlo domáce prostredie. „Mal som nejaké ponuky zo zahraničia, ale chcel by som ostať v Poprade. Zázemie klubu poznám veľmi dobre, začínajú tu lepšie časy, a preto som sa rozhodol zabojovať o zmluvu doma a verím, že sa dostanem do tímu,“ dodal hráč, ktorý odohral v drese s kamzíkom na hrudi 102 extraligových zápasov.

Zaujímavým hráčom v kempe bude určite český útočník Ján Hudeček. Odchovanec Vítkovíc patril totiž v nedávnej minulosti medzi pravidelných mládežníckych reprezentantov. „O možnosti zabojovať v try oute ma informoval môj agent a priznám sa, že ma to veľmi zaujalo. Je to pre mňa ďalšia výzva a keď sa to všetko podarí a dostanem sa do tímu, tak slovenská extraliga ma môže posunúť o niečo ďalej,“ prezrádza dvadaťjedenročný účastník majstrovstiev sveta do osemnásť rokov, ktorý má za sebou aj účinkovanie v zámorí či kvalitnej juniorskej súťaži MHL, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov Salzburgu. V minulej sezóne sa premiérovo predstavil na seniorskom fóre a v drese Havířova v druhej najvyššej českej súťaži zaznamenal 15 bodov v 39 zápasoch. „Túto sezónu by som hodnotil kladne. Na začiatku sa mi až tak nedarilo, neskôr všetko sadlo tak ako malo a postupne som si hokej užíval. Postúpili sme do druhého kola play off, čo sa hodnotilo ako veľký úspech, avšak momentálne dúfam v lepšiu sezónu možno aj v drese Popradu.“