Novinky - 04.07.2016 16:53

TRY OUT HK POPRAD

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HK Poprad

Hokejový klub spod Tatier má dlhoročnú tradíciu. Historicky prvý hokejový zápas odohrali Popradčania v januári 1931. O dva roky neskôr sa vtedajší HC Poprad stal prvýkrát majstrom Slovenska. Titul sa podaril klubu obhájiť aj v nasledujúcich troch sezónach. V 70-tych a 80-tych rokoch Poprad trikrát zvíťazil vo vtedajšej Slovenskej národnej hokejovej lige a bojoval o postup do najvyššej československej súťaže. Postup do prvej ligy sa Popradu podaril až v sezóne 1990/1991, kde pôsobil až do rozdelenia Československa. Od sezóny 1993/1994 je HK Poprad stabilným účastníkom slovenskej najvyššej súťaže. Najväčšími úspechmi klubu v ostatnom období sú finálové účasti v sezónach 2005/2006 a 2010/2011.

V Poprade vyrástli aj takí hokejisti ako Peter Bondra (od r. 2016 člen Siene slávy IIHF), Ľuboš BartečkoMiroslav Šimonovič (zlatí medailisti zo svetového šampionátu 2002) či strieborný medailista z MS Radoslav Suchý. Hrajúcou legendou popradského hokeja je Arne Kroták, ktorý má v súčasnosti na svojom konte viac ako 1100 odohraných zápasov v najvyššej súťaži a ako jediný hráč v lige nastrieľal viac ako 500 gólov.

HK Poprad je tiež organizátorom turnaja o Tatranský pohár, ktorý mal premiéru v sezóne 1929/1930 a v auguste 2016 napíše už svoju 69. kapitolu. Tatranský pohár je druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe.

V súčasnosti vstupuje HK Poprad do novej éry, súčasťou ktorej je aj pripravovaný try out kemp. Ten odštartuje 25. júla 2016 o 9:00 hod. a širokej hráčskej verejnosti poskytne možnosť stať sa súčasťou podtatranského klubu. Miesto, kde sa try out uskutoční, bude určené v závislosti od priebehu rekonštrukčných prác na Zimnom štadióne mesta Poprad. V prípade prebiehajúcej rekonštrukcie v Poprade sa try out bude konať na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi alebo v Levoči. Súčasťou try outu je kompletná tréningová jednotka, ktorá bude prebiehať počas celého týždňa. Ašpiranti na bielo-modrý dres sa postavia na ľad dvakrát denne. Na konci týždňa trénerská dvojica Jonák – Jurinyi rozhodne o tom, kto zo zúčastnených hráčov zotrvá v tíme.

Hráči, ktorí majú záujem zabojovať o miesto v mužstve, sa môžu prihlásiť na try out e-mailom na adrese [email protected]. V prihláške je potrebné uviesť meno, telefónne číslo a odkaz z Elite Prospects. Prihlasovanie hráčov z Popradu je bezplatné, hráči z iných klubov musia na mieste uhradiť poplatok vo výške 100,- €. Cena nezahŕňa ubytovanie ani stravu. Tú si hráči zabezpečujú vo vlastnej réžii.

Priebežné informácie a aktuality budú zverejňované na našej webstránke a na facebookovom profile klubu.