Novinky - 03.07.2016 15:46

Od dobrovoľníka k profesionálovi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HK Poprad

Ako ste reagovali, keď ste na oficiálnom Facebooku HK Poprad uvideli ponuku na dobrovoľnícku činnosť?
Keď som si to prečítal po prvýkrát, tak ma to veľmi neoslovilo. Nikdy predtým som nepracoval profesionálne s kamerou, tak som si myslel, že bez praxe sa nemám šancu udržať v klube. Nakoniec som sa rozhodol do klubu napísať e-mail a na moje prekvapenie to vyšlo a pre HK Poprad pracujem doteraz.

Čím Vás ponuka zaujala?
Zaujalo ma to, že môžem pracovať pre klub aj keď nehrám hokej. Nešlo mi veľmi o peniaze ale skôr o tú predstavu, že môžem niečo robiť pre HK Poprad. Bol to môj malý sen ktorý som si splnil.

Boli predmetom pracovnej ponuky aj nejaké plnenia zo strany klubu?
Klub ponúkal osobný kontakt s hráčmi, vstupenky na hokejový zápas, občerstvenie, možnosť sebarealizácie atď. V ponuke bola aj klauzula, že v prípade pozitívneho výsledku je možná dlhodobá spolupráca na dohodu s finančným ohodnotením.

Ktorú pracovnú pozíciu ste si vybrali a aký bol dôvod výberu?  
Na Facebooku boli na výber dve pozície. Kameraman a asistent videorozhodcu. Vybral som si pozíciu kameramana, pretože na druhú pozíciu sa už niekto nahlásil.

Splnil klub všetko, čo v ponuke sľuboval?
Dá sa povedať, že bolo splnené všetko. Neuvedomujem si, že by bolo niečo voči mne nedodržané. Dohodli sme sa, že najprv to skúsim ako dobrovoľník a časom mi bude pri vzájomnej spokojnosti ponúknutá zmluva. Tak sa aj stalo, aj keď peniaze prichádzali s oneskorením, ale to bol v minulosti každého prípad, kto pracoval pre klub.

Pracujete aj v súčasnosti ako dobrovoľník alebo už je z Vás plnohodnotný zamestnanec HK Poprad, ktorý okrem iného dostáva za svoju prácu aj mzdu?
Od prvého dňa som bol v klube ako dobrovoľník a neskôr, asi o také 2-3 mesiace, som sa stal zamestnanom HK Poprad a za svoju prácu dostávam aj mzdu.

Ak by sme sa vrátili v čase, stali by ste sa opäť dobrovoľníkom HK Poprad
Asi áno. Ako som spomínal, nešlo mi veľmi o peniaze. Ja som chcel byť hlavne súčasťou popradskej hokejovej rodiny.