Novinky - 01.07.2016 17:18

Predstavujeme Vám Petra Jonáka

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HK Poprad

Jonák, rodák z Plzne, prišiel do HK Poprad z hokejovej ligy Ontario (OHL) - Flint Firebirds. OHL je súčasťou kanadskej hokejovej ligy (CHL), ktorá je známa pre svoj developing hráčov pre NHL v Severnej Amerike.

„Náš klub najal najlepšieho kandidáta na túto prácu," povedal Žifčák. „Chceli sme nejakú dobu vyčkať, ale po stretnutí s rôznymi záujemcami sme zistili, že Petr Jonák bude pre nás ten najlepší tréner, ktorý privedie do Popradu profesionalitu a víťazstvá už v blízkej budúcnosti."

Jonák sa vracia naspäť do Európy po tom, čo strávil šesť sezón v Spojených štátoch. Pochádza z veľmi prominentnej hokejovej rodiny, ktorá je spojená s hokejom viac ako 100 rokov. Nasleduje kroky svojho otca Petra, ktorý trénoval mnoho súčasných aj bývalých hráčov v NHL. Jonák vyvinul radu hokejových programov na vysokej úrovni v Českej republike a je uznávaný ako špičkový vývojový tréner.

„Je to česť byť menovaný za hlavného trénera HK Poprad," uviedol Jonák. „Slovenská Extraliga má bohatú tradíciu a je jednou z najuznávanejších profesionálnych líg v hokeji. Teším sa na spoluprácu s mestom Poprad ako aj s fanúšikmi, ktorým chcem priniesť kvalitný hokej."

Jonák je tiež prezidentom pražskej hokejovej organizácie SPORTS CONNECT – ide o celosvetovú značku, ktorá poskytuje odbornú prípravu a vzdelávanie vrátane rozvoja vhodných nutričných a zdravotných návykov pre športovcov z celého sveta.

Okrem toho Petr pracoval s mnohými z najlepších amatérskych hráčov a organizácií po celom Michigane v Spojených štátoch. Jeho špecifikáciou je úroveň 5 Master Certified Coach. Jonák disponuje taktiež aj licenciou Telesnej výchovy a športu z prestížnej Univerzity Karlovej v Prahe.

Hoci Jonák vyrástol v Českej republike, hovorí plynule v slovenskom, anglickom a ruskom jazyku, čo mu umožňuje komunikáciu s diverzifikovaným výberom hráčov.

Peter a jeho žena Kamila sú rodičmi Adama, Matyasa a Ondřeja a do Popradu sa plánujú presťahovať tento rok v lete. Syn Adam je študentom jednej z amerických univerzít, takže ten zostane v Amerike.