Novinky - 12.03.2016 20:30

To najlepšie zo štatistického prehľadu základnej časti

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Ján Vojtaššák, foto: Peter Handzuš

V aktuálnom ročníku sme strelili 156 gólov. Dopomohli nám k tomu hlavne presilovky, v ktorých sme vsietili 46 gólov, čo nás vystrelilo na prvé miesto v efektivite využívania hier v početnej výhode. Góly sme však v základnej časti vedeli strieľať aj v oslabeniach. Bolo ich presne 6, čo nás radí na druhé miesto v tejto štatistike, keďže viac gólov má na konte už len Nitra (7).

V individuálnych štatistikách neprekročil počet gólov v jednom zápase číslo 3. Hattrick dosiahli dvaja Kamzíci - Lukáš Paukovček proti Skalici a proti tomu istému súperovi aj Arne Kroták, ktorý tým prekonal 500 gólovú hranicu v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Svoje strelecké konto v priebehu sezóny navýšil a stal sa zároveň najproduktívnejším hráčom klubu a celkovo 14. najproduktívnejším v ligovej tabuľke produktivity s jeho 14 gólmi a 27 asistenciami.

Kľúčoví hráči v presilovkách boli pre nás Lukáš Paukovček, ktorý má na konte 8 gólov, Matúš Paločko a Richard Rapáč, ktorí ich majú na konte 7. Viac gólov v presilovkách sa už podarilo streliť len 3 hráčom. Najlepším presilovkovým nahrávačom v lige sa stal Radoslav Suchý, ktorý sa zapríčinil až o 14 gólov. 

Niekoľko kuriozít sa podarilo aj našim hráčom. Lukáš Paukovček strelil gól v poslednej sekunde zápasu. Patrik Števuliak vsietil v čase 19:58 najneskorší gól do šatne pred koncom prvej tretiny.