Novinky - 03.07.2018 08:10

Pokračuje Suchý na Liptove? Mikuláš získal posily a skúša šesticu nových hráčov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Účastník najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy MHk 32 Liptovský Mikuláš predĺžil kontrakt so skúseným obrancom Radoslavom Suchým. Štyridsaťdvaročný rodák z Kežmarku pôsobil v MHk 32 aj v uplynulej sezóne, odohral 44 zápasov so ziskom 16 bodov (1+15) a plnil aj funkciu alternujúceho kapitána. Suchý predtým absolvoval sedem sezón v Poprade, v minulosti pôsobil aj v zámorskej NHL, kde odohral spolu 461 duelov, nadnárodnej KHL či švajčiarskej najvyššej súťaži. "Sme veľmi radi, že budeme mať v šatni takéhoto tútora pre mladších chlapcov. Veríme, že s Markom Uramom či s Martinom Kriškom budú tými správnymi mentormi a predĺženými rukami trénerského tímu," uvádza oficiálny web MHk 32 Liptovský Mikuláš.

"Liptáci" získali aj nové posily, v Liptovskom Mikuláši budú hrať v budúcej sezóne útočníci Peter Lichanec a Dušan Klučiar. Dvadsaťpäťročný Lichanec sa do MHk 32 vracia po dvoch sezónach v Poprade, kde nazbieral 41 bodov (16+25) v 98 dueloch. O rok mladší Klučiar strávil ročník 2017/2018 v druhej najvyššej súťaži, v drese HC Bratislava nastrieľal 31 gólov v 44 zápasoch a pridal mikuášaj 16 asistencií. Jeden duel pridal aj v tipsportligovej Detve.

Do Liptovského Mikuláša prišla šestica hráčov na skúšku. Zaujať budú chcieť obrancovia Damian Novický, Arkaitx Edgren, Simon Duran a útočníci Jani Siekkinen, Miika Heikkilä a odchovanec Andrej Laco, ktorý s mužstvom neabsolvoval letnú prípravu. Oficiálny web MHk 32 tiež informuje, že tím je v kontakte s bližšie nešpecifikovaným zahraničným brankárom.

Aktuálny káder MHk 32 Liptovský Mikuláš na sezónu 2018/2019:

Brankár: Juraj Hollý
Obrancovia: Matej Bača, Lukáš Dubeň, Peter Horváth, Mário Kurali, Filip Mezovský, Tomáš Nádašdi, Jakub Nemec, Radoslav Suchý
Utočníci: Dušan Klučiar, Martin Kriška, Peter Lichanec, Andrej Lištiak, Adam Nechaj, Patrik Oško, Maroš Piatka, Jakub Sukeľ, Matúš Sukeľ, Patrik Števuliak, Michal Uhrík, Marek Uram, Vladimír Vybiral