Novinky - 22.12.2023 20:34

HC´ 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 3:2sn v 28. kole Tipos Extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Tento duel 28. kola hokejovej Tipos extraligy je možné sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

V našej SMS súťaži môžete hrať o 6-mesačné predplatné na aplikáciu JOJPLAY. 

Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali piatkové derby 28. kola Tipos extraligy nad Zvolenom 3:2 po samostatných nájazdoch a pripísali si na konto siedmu výhru v sérii. Hostia spod Pustého hradu pod taktovkou trénera Javorčíka bodovali v druhom zápase za sebou, ale rivala v tabuľke nepreskočili.
        V prvej tretine boli o niečo aktívnejší hostia a napokon išli do vedenia v jej závere, keď Hecl zobral Výhonskému puk a z kruhu vymietol horný roh Krošeljovej svätyne. V strednom dejstve už bolo 0:2, pretože Sládok šikovne zakončil v čase, keď prebehli pred domácim gólmánom dvaja hráči a nič tak nevidel. Lenže prešlo 80 sekúnd a Adam sa krásne preštrikoval popri mantineli až pred bránku a pokoril Kupského - 1:2. Bystričania mali viac šancí na vyrovnanie, ale v tretej tretine hral Zvolen umne a hrozil z kontier. V samom závere sa tím spod Urpína odhodlal k hre bez brankára a Šenkeřík vyrovnal strelou od modrej. V predĺžení domáci nevyužili presilovku a tak rozhodli samostatné nájazdy. V nich zaznamenal víťazný gól Rastislav Gašpar, keď bystrickí hokejisti premenili tri nájazdy v rade a hostia zo štyroch len jeden.

        HC '05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 3:2 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
        Góly: 26. Adam (Petriska), 59. Šenkeřík, 65. Gašpar (rozh. sam. nájazd)– 19. M. Hecl, 25. Sládok (Mudrák, Zuzin) Rozhodovali: Baluška, Crman – Gegáň, Valo. Vylúčení na dve min.: 3:7, presilovky a oslabenia: 0:0. Diváci: 3016.
        HC '05 Banská Bystrica: Krošelj – Šenkeřík, Bačík, D. Stránský, Hora, Luža, Ďatelinka – Turnbull, Vela, Wilkins – Petriska, Adam, R. Faith – Gašpar, Bíreš, Macek – Výhonský, A. Stránský, Štrauch
        Zvolen: Kupsky – Mudrák, C. Hults, Kubka, Rauhauser, Hain, Sládok, Čulík – Kašlík, M. Hults, R. Bondra – Mucha, Viedenský, Zuzin – M. Hecl. Langkow, Marcinek – Csányi, Šiška, Kolenič

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora