Hokej - 17.10.2024 08:17

Hostiteľom final four Pohára jeho najúspešnejší novodobý tím

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Štvrtý ročník hokejovej pohárovej súťaže ponúkol v priebehu mesiaca 12 zápasov a vyriešila sa tým skupinová časť. Z každej zo štyroch základných skupín ostal v hre už len víťaz a čakalo sa na potvrdenie dejiska a dátumu "final four" Joj Šport Slovenského pohára. Definitíva už padla aj na túto tému. Počas prvého novembrového víkendu sa bude hrať v Žiline, u obhajcu trofeje a jediného extraligistu v hre. Vyzvú ju mužstvá Prešova, Dubnice a Skalice. Formát bude identický, ako v minulej sezóne. Počas soboty sa o štrnástej a osemnástej hodine odohrajú semifinálové bitky, aby v nedeľu od 18:00 bolo bojisko pripravené pre dvoch najlepších.

V popoludňajšom semifinále proti sebe nastúpi HC Prešov a TSS Group Dubnica, večerné obstarajú Doxxbet Vlci Žilina a HK Skalica. Prvý zápas ponúka kvalitné meranie síl medzi dvomi poprednými tímami Slovenskej hokejovej ligy. V čase, kedy bol žreb oznámený, to dokonca boli dva najvyššie postavené mužstvá tabuľky. Na začiatku októbra si stihli strihnúť prvý zo vzájomných zápasov a Dubničania doma vyhrali jasne 3:0. O štyri hodiny neskôr padne úvodné buly medzi ďalšími dvomi tímami s minulosťou, spätou s extraligou aj prvou ligou. Pre Žilinčanov a Skaličanov to bude s určitosťou jediný súťažný vzájomný zápas v sezóne 2024/25. Žilina si vôbec nevodí zle v súčasnej extraligovej konkurencii, kým Záhoráci budú chcieť ukázať, že ich mimoriadne skúsený tím je turnajovým respektíve play-offovým.

Trojzápasový event prebehne 2. a 3. novembra. Hoci ide o asociačný termín, organizátori si dali záležať, aby sa to neprelínalo s reprezentačnými akciami, akou bude pre slovenskú reprezentáciu Nemecký pohár v Landshute. Ten štartuje 7. novembra našim zápasom s Rakúskom. Ku zmene systému vyraďovacej časti Joj Šport Slovenského pohára došlo vlani, kedy vyraďovacie dvojzápasy nahradilo víkendové podujatie na jednom štadióne. To minulý rok v Považskej Bystrici Žilinčanom sadlo a po triumfoch nad Prešovčanmi a Považskobystričanmi dvíhali trofej nad hlavy.

"Zmena hracieho modelu v minulej sezóne mala pozitívnu odozvu u klubov aj fanúšikov. Finálový víkend v Považskej Bystrici ponúkol tri vyrovnané a kvalitné zápasy v dobrej atmosfére. Preto pokračujeme v trende z vlaňajška. Žilina už v minulosti hostila finále JOJ Šport Slovenského pohára a Vlci sú zároveň najúspešnejším tímom tejto súťaže, takže sme sa pri príležitosti blížiacej sa storočnice žilinského hokeja opäť rozhodli vrátiť rozuzlenie pohára do tohto mesta,“ vysvetlil manažér profesionálnych súťaží SZĽH Rastislav Konečný.

Náboj dodáva aj fakt, že všetci štyria semifinalisti postupovali bez straty bodu. TSS Group v A-skupine zdolal Humenné aj Detvu, Vlci si v B-skupine poradili s Topoľčanmi a Púchovom, HC Prešov v C-skupine prešiel cez Žiar nad Hronom aj Levice a Záhoráci kraľovali poradiu "Déčka" po výhrach nad Považskou Bystricou a Martinom. Viac informácií o akcii a predaji vstupeniek zverejní SZĽH v najbližších dňoch. Všetky tri zápasy odvysielame aj v priamych prenosoch našej televízie.

Final Four Joj Šport Slovenského pohára:
sobota 2. novembra o 14:00: HC Prešov – TSS GROUP Dubnica
sobota 2. novembra o 18.00: DOxxbet Vlci Žilina – HK Skalica
nedeľa 3. novembra o 18:00: finále Slovenského pohára