Novinky - 14.01.2017 14:21

Boj o líderstvo pre hostí

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hckosice/huste


Góly a asistencie: 33. Nagy (Šedivý), 37. Bartoš (Nagy, Šmach) – 22. Belluš (Kafka, Maťuškin), 25. Maťuškin (Bortňák), 56. Buc (Hickmott)

Vylúčení: 9:12 na dve min, navyše: Boltun (KE) 5+DKZ za seknutie, Šedivý (KE) 2+2+DKZ, Handzuš (BB) 5+DKZ za napadnutie do oblasti hlavy a krku, Kubka (BB) 10 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Novák, Orolín – Výleta, Kacej, 3971 divákov

HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Koch, Matejka, Šmach, Vašíček, Jankovič, Novotný – Nagy, Boltun, Hričina – Varga, Suja, Milý – Šedivý, Jenčík, Bicek – Bartoš, Klíma, Šoltés

HC '05 Banská Bystrica: Bacashihua (Lawson) – Wishart, Maione, Mihálik, Luža, Kubka, Ďatelinka, Maťuškin, Ťavoda – Buc, Truchno, Hickmott – Lunter, Bortňák, Kafka – Lamper, Zigo, Matoušek – Róth, Handzuš, Belluš 

Šláger 38. tipsportligového kola sa v košickej Steel aréne mohol začať rýchlym gólom domácich hokejistov, ale Bicek zlú rozohrávku súpera nevyužil a puk napálil len do betónov gólmana Bacashihuu. Košičania si následne vypýtali presilovku, avšak v nej neuspel ani Suja a pokračovalo sa za stavu 0:0. Od polovice tretiny duel výrazne ovplyvnila vybičovaná atmosféra na ľade, a to najmä po Handzušovom zákroku na Hričinu, po ktorom košického útočníka z ľadu odviezli záchranári. Domáci celok následne prišiel aj o Boltuna, ktorý bol po predchádzajúcom osekávaní od súpera vylúčený do konca zápasu. Oceliari sa pokúšali faul na svojho spoluhráča pomstiť gólom, ale pred banskobystrickou bránkou vo veľkých šanciach neuspeli Bicek, Milý, Nagy ani Šoltés. Brankár Bacashihua v prvej tretine odolal pätnástim strelám súpera, domáci Kopřiva zlikvidoval sedem pokusov a do šatní sa odišlo za stavu 0:0. 

V úvode druhej dvadsaťminútovky dohrávali Banskobystričania presilovku a využili ju gólovo, keď sa ranou z pravej strany presadil Belluš. Vzápätí si hostia vypýtali ďalšie z mnohých vylúčení a využili ďalšiu početnú výhodu, tentokrát zásluhou Maťuškinovej rany spred modrej čiary. Košičania mohli reagovať v polovici riadnej hracej doby, ale pri prečíslení dvoch proti jednému im chýbalo šťastie. Na zníženie napokon domáce tribúny čakali do 33. minúty, v ktorej sa bekhendovým zakončením presadil kapitán Nagy. Vzápätí sa museli zverenci trénera Čadu opäť brániť, ale aj v početnej nevýhode sa po prečíslení dvoch proti jednému po Nagyovej prihrávke presadil Bartoš a vyrovnal na 2:2. V závere dvadsaťminútovky sa Šedivý rozhodol pomstiť zákrok na Kocha a po bitke s Bellušom zápas nedohral. 

Tretia tretina sa začala košickými pokusmi o strhnutie vedenia na domácu stranu. Krátko po buly mal Bacashihua problém s udžaním Sujovej delovky a potom musel čeliť aj Bartošovmu úniku, ale v oboch prípadoch si poradil. Gól mohol padnúť aj v 47. minúte, keď hrali oba celky vo štvoriciach, ale Jenčík ani Bartoš neuspeli. Presný zásah napokon videli diváci až v 56. minúte, keď sa v banskobystrickej početnej prevahe presadil Buc a poslal hostí do vedenia 3:2. Ako sa neskôr ukázalo, bol to víťazný gól, pretože Košičania v závere vybičovaného stretnutia nevyrovnali ani napriek urputnej snahe i hre bez brankára. 

Rostislav Čada, tréner HC Košice: „Hneď v úvode sme stratili troch hráčov a v druhej tretine aj Šedivého, čo malo vplyv na to, že sme dnes nevyhrali a nebodovali. Chlapci potom bojovným a nadšeným výkonom dokázali nepriaznivý stav vyrovnať, no v závere sa častým vylučovaním hra kúskovala a nedokázali sme zmazať manko aj druhýkrát. Za prehru sa nemusíme hanbiť, lebo sme podali veľmi oduševnený výkon."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. V prvej tretine boli lepší domáci a my sme nehrali dobre. Avšak bolo dôležité, že dnes nám vyšli presilovky a podržal nás brankár Bacashihua."