Novinky - 02.12.2016 22:08

Trenčín vyhral v Bystrici po predĺžení, rozhodol Hossa

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: mv

Tipsport liga, 25.kolo

HC´05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 18.Surový (Hickmott, Wishart), 35. Surový (Maione) – 27.Sojčík, 57.Dlouhý (Síkela), 65.Hossa (Drgoň)

Vylúčení: 2:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1

Rozhodovali: J. Konc, Kubuš – P. Šefčík, Kacej – 2263 divákov

HC´05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Kubka, I. Ďatelinka, Wishart, Maione, Matuškin, Mihálik, Cebák, Rosandič – Buc, T. Surový, Hickmott – Lunter, Bortňák, Kafka – Róth, Češík, Matoušek . Truchno, Sarault, Tománek 

Dukla Trenčín: Kutej – Bohunický, Drgoň, L. Kozák, Holenda, L. Kozák, Hatala, Danko, Ďurkech, Šefčík – Denis Hudec, Sojčík, T. Sýkora – Marcel Hossa, Bulík, J. Ručkay – R. Dlouhý, Šimun, Síkela – D. Novák, J. Švec, Briestenský 
V zápase patril úvod domácemu tímu, Barani boli aktívnejší, ale Kutej sebavedomým výkonom nedával strelcom šancu. V 7.min mu v skrumáži pomohol pri Lunterovej šanci Drgoň. Hra bola síce bojovná, ale šancí sa rodilo pomenej. V 18.min sa Surovému podarilo šikovne tečovať nahodenie od Hickmotta a Kutej nemal šancu zakročiť – 1:0.
V druhej časti sa už hral hokej s väčším počtom šancí, tú prvú mal hneď v prvej minúte Bulík, no Bacascihuu neprekonal. Podobne dopadol o chvíľu na druhej strane Matoušek. V 25.min ušiel Trenčanom Buc, ale šancu nepremenil. Domáci dostali príležitosť hrať presilovku, ale zaváhanie Bacashihuu za bránkou využil agilný Sojčík na vyrovnanie. Tento gól dodal Trenčanom sebavedomie a viackrát sa v nasledujúcom priebehu pokúšali strhnúť vedenie na svoju stranu. Neuspeli v presilovke, ktorú po úniku Bortňáka ukončil Kozákov faul. V 35.min sa dôrazom pred bránkou presadil opäť Surový a do tretej časti išli Bystričania s jednogólovým náskokom. 
Na začiatku tretej tretiny podržal svoj tím Kutej pri zakončení Matoušeka, následná aktivita Dukly priniesla viacero streleckých pokusov, nakoniec sa vyrovnanie podarilo vďaka Dlouhému, ktorý presne trafil po Síkelovej prihrávke. Vo zvyšnej časti tretej tretiny mohli skórovať oba tímy, ale Sýkora na trenčianskej, ani Tománek na bystrickej strane, brankárov neprekonali. V 59.min ušli traja hráči Dukly na jediného obrancu, zakončoval Síkela z pravého kruhu, no Bacashihua zachránil pre svoj tím predĺženie. 
V ňom boli síce na úvod aktívnejší Bystričania, no potom ušiel Hossa, medzi kruhmi nevymýšľal a presnou strelou rozhodol zápas. 


Hlasy po zápase (TASR)


Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Prehrali sme dva zápasy po sebe, no nerobíme z toho tragédiu. Trenčín dobre bránil, organizoval hru, my sme nemali ten typický pohyb a neuplatnili sme ani našu doménu v súbojoch, upúšťame aj od agresívnej hry. Až na pár svetlých momentov to nebolo ono, ani zďaleka sme sa nedostávali tak často do šancí, naopak, súpera sme do nich púšťali. Musíme sa zobudiť a vrátiť sa k tímovej identite, ktorá nás predtým zdobila."
Josef Turek, tréner Trenčína: "Bol to náš vynikajúci tímový výkon, takto by som si našu hru predstavoval. V prvej tretine sme sa dostali pod tlak, v ďalších sme sa neustále zlepšovali, je dobré, že začíname vyhrávať."