Novinky - 07.09.2016 11:26

V Lausanne prehra po preĺžení

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc05
Góly: 25. Danielsson, 31. Pesonen, 42. Junland, 65. Danielsson – 1. Bezúch, 54. Matoušek (Rosandič), 56. Trukhno (Maione, Bezúch)

Vylúčenia na 2 min.: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2 021 divákov

HC Lausanne: Caminada – Genazzi, Nodari, Fischer, Gobbi, Junland, Trutmann, Schelling, Borlat – Kneubuehler, Savary, Lardi – Conz, Mieville, Augsburger – Pesonen, Froidevaux, Ledin – Herren, Jeffrey, Danielsson

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Mikuš, Ďatelinka, Maione, Wishart, Gründling, Matushkin, Mihálik, Rosandič – Hickmott, T. Surový, Kafka - Trukhno, Bortňák, Bezúch - Matoušek, Češík, Lamper - Andrisík, Tamáši, Róth

Posledné stretnutie turnaja v Yverdone sme odohrali proti HC Lausanne na ich domácom ľade. Úvodnú tretinu sme začali parádne, už v 42 sekunde prekonal domáceho gólmana strelou švihom z medzi kruhov Bezúch. Domáci mohli vyrovnať v 9. min. Pri prečíslení 3 na 1 ale Lardi nedal, z následného protiútoku Maione prestrelil odkrytú bránku. V 12. min bol Bacashihua opäť spoľahlivý, keď nedovolil ani na trikrát doraziť puk do bránky Kneubuehlerovi. V závere tretiny mohli skórovať obidve mužstvá. Najskôr Nodari prestrelil bránku baranov, na druhej strane sa neujala štipľavá strela Rosandiča a nájazd Danielssona zneškodnil Bacashihua.
V druhej tretine mal viacej práce náš Bacashihua. V 23. min zneškodnil efektným semaforom strelu Froidevauxa. V presilovej hre Lausanne bol ale prikrátky na bombu od modrej čiary, ktorú vyslal Danielsson. Lausanne dostalo chuť a v 31. min po rýchlej kombinácií v našej obrannej tretine vymietol ľavý horný roh bránky Pesonen. Vyrovnať stav mohol po priťuknutí Trukhna Bortňák, ale jeho prízemná strela len tesne minula bránku domácich.
V záverečnom dejstve sme mohli hneď na začiatku vyrovnať. Dobrá robota Bortňáka s Bezúchom gól Trukhnovi nepriniesla, a tak platilo nedáš – dostaneš. Z následného protiútoku po ľade k tyčke nedal Bacashihouvi šancu Junland. V 51. min sme mali možnosť hrať v krátkom slede dve presilové hry za sebou a tú druhú sme aj využili. V 54. min znožoval po Rosandičovej prihrávke Matoušek. Zníženie skóre nám dalo krídla a v 56. min strelou bez prípravy pomedzi betóny vyrovnával Trukhno.
V predĺžení si mužstvá vyskúšali hrací formát traja proti trom. Domáci mali viac šancí na strhnutie víťazstva na svoju stranu a v 65. min sa im to podarilo zásluhou Danielssona.

V Lausanne prehra po preĺžení