Novinky - 07.09.2016 11:25

Košarišťan s čistým kontom proti Grenoble

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc05
Góly: 20. Maione (Kafka), 26. Lamper (Bortňák), 29. Bezúch (Mihálik), 42. Hickmott (Kafka, T. Surový), 54. Češík (Lamper)

Vylúčenia na 2 min.: 8:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Košarišťan - Maione, Wishart, Gründling, Matushkin, Mihálik, Rosandič, Ťavoda - Hickmott, T. Surový, Kafka - Trukhno, Bortňák, Bezúch - Matoušek, Češík, Lamper - Andrisík, Tamáši, Róth – M. Surový

Druhým súperom na turnaji v Yverdone bol účastník najvyššej francúzskej súťaže Grenoble. Prvá tretina patrila baranom aj vďaka často vylučovanému súperovi. V 2. min po dorážke Lampera zvonila tyčka hosťujúcej brány. V 7. min sme mali možnosť hrať 43 sekúnd dlhú presilovú hru o dvoch hráčov, ale gól sa nám streliť nepodarilo. Po góloch sa pýtali aj dobré strely Rótha, Mihálika od modrej a Matouška. Úvodného gólu sme sa dočkali v 20. min. Pri hre 4 proti 4 sa s pukom pohral Kafka a Maione šikovnou strelou medzi betóny prekonal súperovho brankára.
V úvode prostrednej časti sme mali vylúčených dvoch hráčov, no Košarišťan v bránke nás podržal a na konci druhého nášho vylúčenia sme gólovo udreli. Bortňák v prečíslení našiel osamoteného Lampera a ten pohodlne skóroval. V 29. min to už bolo o tri góly, keď dlhú prihrávku Mihálika spracoval na červenej čiare Bezúch a strelou pod vyrážačku rozvlnil sieť.
V tretej tretine sme kontrolovali hru a pridali ešte dva góly. V 42. min po krásnej akcii si vychutnal francúzskeho gólmana Hickmott a v 54. min Češík dorážal Lamperovu strelu. Košarišťan si udržal čisté konto aj vďaka hornej žŕdke, ktorú nastrelil v 57. min súperov útočník.

Košarišťan s čistým kontom proti GrenobleKošarišťan s čistým kontom proti Grenoble