Novinky - 02.09.2016 12:26

V Klagenfurte výhra 3:1

Huste.tv Autor: Huste.tv
Góly: 53. Neal – 20. Bortňák (Matoušek, Maione), 49. Andrisík, 51. Mikuš (T. Surový, Kafka)

Vylúčenia na 2 min.: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

KAC Klagenfurt: Duba – Fischer, Popovic, Vallant, Strong, Kapstad, Duller, Kernberger, Schnetzer, Kraus, Neal, Hurtubise, Koch, Geier, Bischofberger, Schettina, Lundmark, Richter, Brucker, Grtek, Obersteiner

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Mikuš, Wishart, Maione, Gründling, Matushkin, Ťavoda, Mihálik – Kafka, T. Surový, Hickmott – Trukhno, Tamáši, Bezúch – Matoušek, Bortňák, Lamper – Andrisík, Češík, Róth

Na ceste za prípravnými zápasmi vo švajčiarskom Yverdone sa barani zastavili v Rakúsku, konkrétne v Klagenfurte, kde si zmerali sily z účastníkom EBEL ligy KAC Klagenfurt. Prvú tretinu boli aktívnejší domáci hokejisti. V 5. min po našej chybe v obrannom pásme Bacashihua zneškodnil blafák Richtera. Náš gólman sa zapotil v 12. min, keď vyrážačkou zneškodnil strelu z medzi kruhov Geiera, následne ho neprekonal ani strelou bez prípravy Bischofberger. Šťastie sme mali v 16. min, keď pri prečíslení jemný teč Hurtubisa obtrel pravú tyčku Bacashihuovej brány. Nedáš – dostaneš sa v tomto prípade potrvdilo 100 percentne, pretože 43 sekúnd pred koncom tretiny po strele Matoušeka dorazil puk do bránky Bortňák, a tak sme do šatní odchádzali s jednogólovým vedením.
V druhej časti sme góly nevideli, hoci v 26. min mali domáci pri vylúčeniach Hickmotta a Maioneho 61 sekúnd výhodu o dvoch hráčov. V 28. min mal blízko ku gólu kapitán Tomáš Surový, keď výborne bránil vo výhľade domácemu gólmanovi, no jeho teč Maioneho strely si cestu ku gólu nenašiel. Barani mali možnosť zahrať si svoju prvú presilovú hru v 36. min, no bez gólového efektu a tak do šatní sa išlo za nezmeneného stavu.
V záverečnej tretine sme sa dostali do trojgólového vedenia. V 49. min rýchly prechod stredným pásmom využil Andrisík, keď strelou k pravej tyčke prekonal Dubu v bráne domácich. O 2 min už bolo 3:0. Prvá päťka zakombinovala v útočnej tretine a Mikuš sa už nemýlil. Domácim sa podarilo znížiť skóre pri vylúčení Maioneho zásluhou Neala v 53. min. To bolo z ich strany ale všetko, a tak z Klagenfutru odchádzame s víťazstvom 3:1.

foto: KAC Klagenfurt

V Klagenfurte výhra 3:1V Klagenfurte výhra 3:1V Klagenfurte výhra 3:1V Klagenfurte výhra 3:1