Novinky - 24.08.2016 13:08

Cardiff rozhodol 2 sekundy pred koncom

Huste.tv Autor: Huste.tv

Góly: 4. Myers (Hotham, Asselin), 47. Ulmer (Doucet, Martin), 60. Ulmer (Hotham, Martin) – 41. Kafka (T. Surový), 51. Ťavoda (Lamper)


Vylúčenia na 2 min.: 6:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Mikuš, Ďatelinka, Gründling, Cebák, Maione, Wishart, Ťavoda, Matushkin – Bezúch, T. Surový, Kafka – Andrisík, Tamáši, Hickmott – Matoušek, Češík, Lamper – Adamčík, M. Surový, Ferleťák



Prvé z dvoch prípravných stretnutí sme na ľade Cardiff Devils nezačali dobre a už v 4. min pri vylúčení Ferleťáka tečoval nahodený puk domáci Myers. Po inkasovanom góle sa hra vyrovnala a viacej šancí mali naši hokejisti. V 8. min nevyužil Kafka spoluprácu s T. Surovým. V polovici prvej tretiny Matoušek nepretlačil puk za domáceho gólmana av 15. min nevyužil strelou bez prípravy Hickmott dobrú prácu Tamášiho. Sieť domácej brány sa podarilo rozvlniť Kafkovi na konci prvej tretiny, no jeho tvrdá strela sa obtrela na našu smolu len o bočnú sieť.
V druhej tretine mohli zvýšiť domáci vedenie, no strela Myersa sa obtrela o tyčku bránky Bacashihuu. V 24. minúte šli do domáci prečíslenia 3:1, no Maione skvele zasiahol.
Posledné dejstvo sme začali výborne, chybu domáceho obrancu využil T. Surový, keď naservíroval puk Kafkovi a ten nemal problém zakončiť z medzikružia. Domácim sa darili presilovky, v 47. minúte využili svoju druhú presilovku pri vylúčení Ťavodu zásluhou Ulmera. Ján Ťavoda svoju chybu vzápäti napravil a strelou od modrej v 51. minúte skóre vyrovnal – 2:2. Rozhodnúť stretnutie mohol v 56. minúte Alex Tamáši, v prečíslení 2:1 však ponúknútú šancu od Kafku nezúžitkoval. Keď sa už všetci pripravovali na predĺženie, 2 sekundy pred koncom tečoval Hothamovu strelu medzi Bacashihuovu betón svojim druhým gólom Ulmer.