Novinky - 24.08.2016 13:07

V odvete výhra nad Cardiffom

Huste.tv Autor: Huste.tv

Góly: 40. A. Hotham (Asselin), 52. Batch20. Tamáši (Maione, Bezúch), 33. Ferleťák (Wishart), 40. Češík (Hickmott, Kafka), 46. Wishart (Lamper)

Vylúčenia na 2 min.: 4:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0 , rozhodovali: Smith, Darnell – Rose, Young

Cardiff Devils: Bowns (41. Murdy) – Louis, Myers, Brine, Doucet, Jones, Richardson, Ulmer, Fournier, Piggott, Asselin, A. Hotham, Haddad, Batch, Morissette, Culligan, Buglass, S. Hotham, Bentivoglio, Martin

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Košarišťan – Ďatelinka, Mikuš, Wishart, Maione, Ivanič, Gründling, Matushkin – Kafka, T. Surový, Hickmott – Matoušek, Češík, Lamper – Ferleťák, Tamáši, Bezúch – Andrisík, M. Surový, Vydúrek – Adamčík



V druhom prípravnom stretnutí proti Cardiff Devils sme nastúpili bez zraneného Cebáka a v bránke s Košarišťanom. Do prvej tretiny sme nastúpili vo väčšom tempe ako domáci. Skóre stretnutia mohol otvoriť v 6. min Lamper, no jeho tečovaná strela len obtrela bránku súpera. V 11. min sme mali šťastie, keď pri hre 4 proti 4 Batchova strela prepadla za Košarišťana, no náš gólman ju ešte stihol pred bránkovou čiarou priľahnúť. Naši hokejisti dali o sebe vedieť v závere tretiny. V 18. min síce domáci gólman zlikvidoval dobrú šancu Ďatelinku pri prečíslení 2 na 1, no 16 sekúnd pred koncom už bol prikrátky na dokonalé vyšachovanie domácej obrany, keď zakončoval Tamáši a poslal HC ´05 do vedenia.
V druhom dejstve sa hralo v dobrom tempe, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Domácu bránku ohrozila dvojica T. Surový – Lamper v oslabení, no skóre sa nemenilo. V 29. min pekne zakombinovali Mikuš s Kafkom, na konci akcie bol Hickmott, ale Bowns v bránke Cardiffu bol pozorný. V polovici stretnutia horelo tentokrát pred našou bránkou, ale v rozhodujúcom momente puk skĺzol z čepele Douceta. V 33. minúte sme išli do dvojgólového vedenia zásluhou Ferleťáka. Wishart ho dlhou prihrávkou našiel na červenej čiare a Kristián tvrdou strelou švihom vymietol pravý horný roh domácej bránky. V 40. minúte to už bolo 3:0, keď Češíkovastrela od modrej prekvapila Bownsa. Domáci ale stihli odpovedať ešte do prestávky. 11 sekúnd pred koncom druhej tretiny po krásnej akcii znížil A. Hotham.
V záverečnej časti mohol hneď v úvode zvýšiť skóre Mikuš, no pravý betón domáceho brankára bol proti. V 46. min sa to ale podarilo Wishartovi, keď prízemnou strelou od tyčky zvýšil skóre na 4:1. Znížiť skóre sa domácim podarilo v 52. min v našej dvojnásobnej presilovke, keď Batch vycvičil Maioneho a Košarišťanovi nedal šancu. Domáci vycítili šancu vyrovnať skóre, no záver stretnutia poznačila značná nervozita na obidvoch stranách a tak z Walesu odchádzame s víťazstvom v druhom stretnutí 4:2.