Novinky - 19.08.2016 08:30

Rozhovor s Jurajom Bezúchom

Huste.tv Autor: Huste.tv

22- ročný rodák zo Skalice sa výraznou mierou podieľal na našom minulotýždňovom víťazstve 6:3 nad poľským celkom Comarch Cracovia Krakow v prvom prípravnom zápase. Jurajovi, ktorý prestúpil pod Urpín v závere minulého ročníka, sa podarilo streliť 2 góly, ku ktorým pridal asistenciu pri presnom zásahu Filipa Adamčíka. S kreatívnym a technickým hokejistom, ktorý sa rád pomazná s pukom a častokrát volí nečakané riešenia herných situácii, sme prediskutovali viacero tém.


Proti Cracovii ponúklo mužstvo hlavného trénera Vladimíra Országha obecenstvu možnosť vidieť 6 strelených gólov, tie z 10. a 46. min padli z Bezúchovej čepele hokejky. "Možno sa to pri pohľade na výsledok nezdá, ale bol to pre nás náročný zápas. Súper z Poľska dobre korčuľoval, hlavne v prvej polovici stretnutia si vytváral šance a aj preto bol po 2. tretinách na svetelnej tabuli vyrovnaný stav. Zabrali sme však v poslednej tretine, dali sme 2 rýchle góly a dovolím si tvrdiť, že razom bolo po zápase..." pustil sa do hodnotenia duelu Juraj a pokračoval. "Aj keď to bol len prvý zápas v príprave, bolo dôležité začať víťazstvom. Tím sa tak dostal do pohody, ktorú, verím, dokáže preniesť aj do ďalších duelov. Čo sa týka mojich strelených gólov, potešili ma. Ten prvý bol dá sa povedať náhodný, keď som sa dostal za obrancu na vrchol medzikružia a len skúsil vystreliť a padlo to tam. Druhému gólu predchádzala výborná defenzívna práca našej formácie, kde hráči súpera nestihli zareagovať a ocitol som sa v samostanom úniku, ktorý som gólovo zužitkoval," opísal dva puky v sieti poľského brankára Radziszewskeho.

Tréneri ho proti Cracovii nominovali do 3. útočnej formácie, v ktorej naskakoval na ľad spoločne s mladíkmi Martinom Andrisíkom a Marošom Surovým. V druhom prípravnom stretnutí proti Dukle Trenčín nastúpil v elitnej formácii po boku Tomáša Surového a Petra Kafku. "V mužstve máme množstvo mladých a šikovných chalanov, ktorí sa zlepšujú každým tréningom a sú hladní po úspechu a hlavne po víťazstvách. Na druhej strane, máme taktiež hráčov s bohatými skúsenosťami z rôznych špičkových líg, ktorí sú veľkým prínosom pre tím a predstavujú v našich končinách obrovskú kvalitu. Myslím si, že naša chémia na ľade bude fungovať a budeme ako mužstvo úspešní. V kabíne je veľká pohoda a som presvedčený, že tomu tak bude po celú sezónu," povedal.

Proti Trenčínu ho však postihlo zranenie a pomerne skoro odstúpil zo zápasového diania. "Odstúpil som po 1. tretine, dôvodom bolo moje narazené koleno, no dúfam, že to nie je nič vážne a od pondelka budem môcť trénovať. Som rád, že som nastúpil v útoku po boku hráčov ako Surový a Kafka, sú to vynikajúci hokejisti a vážim si, že som dostal trénerovu dôveru práve v ich útoku. K samotnému stretnutiu môžem povedať hodnotenie len k prvej tretine, ostatné som nevidel. Tá bola vyrovnaná, Trenčín má silné mužstvo a šance boli na oboch stranách. Som rád, že sme napokon zápas dotiahli do víťazného konca," potešil sa.

On sám cíti, že v HC ´05 iClinic sa môže výrazne kariérne presadiť. Hráčov, ktorí majú cit v rukách a sú technicky vysoko zdatní, majú naši fanúšikovia v obľube. Juraj však prioritne pracuje pre úspech mužstva a nepozerá sa na osobné štatistiky a ambície. "Momentálne nad tým vôbec nepremýšľam. Sústredím sa len na každý jeden nadchádzajúci deň, v ktorom chcem urobiť všetko pre to, aby som bol lepší ako včera a posunul sa ďalej. Nepozerám sa príliš dopredu, do budúcna, lebo to potom človeka len zväzuje. Sústredím sa na poctivú prácu, na malé veci, detaily, ktoré môžu byť rozhodujúcim faktorom," hovorí s veľk ou dávkou rozvahy.

V nabitom kádri, s ktorým vstúpime do novej sezóny Tipsport ligy, je značná konkurencia. Juraj pred ňou neuhýba. "Konkurencia v tíme je skutočne veľká, čo je len pozitívne. Každý z nás sa snaží zo seba vydať na ľade maximum, čo sa odráža aj v tréningoch, ktoré majú v Banskej Bystrici vysokú úroveň."

V rozhovore ďalej priznáva, že ešte stále ho trochu mätie napokon neúspešné finále minulej sezóny proti HK Nitra. Niekde vo vnútri stále cíti menšiu bolesť, clivotu za pod Urpínom vysnívanou trofejou majstra. "Podobné porážky bývajú veľmi ťažké a trvá dlhšie, kým sa cez to človek dokáže preniesť. Inak to nebolo ani v prípade finálového súboja s Nitrou. Už je to však za mnou. Sústredím sa na ciele do novej sezóny, ktoré máme len tie najvyššie. Pred nami je tak dlhá a náročná hokejová cesta, no pevne verím, že ju dotiahneme do úspešného konca pre nás všetkých. Dúfam, že našimi výkonmi prilákame na štadión čo najviac fanúšikov, pretože hokej je šport, ktorý sa hrá hlavne pre ľudí," hovorí všeobecnú pravdu.

Práve fanúšikom HC ´05 iClinic adresoval ako posledné odkaz z kabíny. Hráčov potešilo, že si na tribúnach zimného štadióna našlo miesto počas zápasu s Cracoviou Crakow 1204 a proti Dukle Trenčín 1084 priaznivcov. "Fanúšikom chcem v prvom rade poďakovať za tak početnú návštevu v týchto prípravných zápasoch a verím, že v tomto víťaznom duchu sa ponesie celá sezóna. No bez fanúšikov, nášho ''šiesteho'' hráča na štadióne, to nepôjde. Vážime si ich podporu a budeme sa snažiť im aj naďalej rozdávať hokejovú radosť,'' zakončil rozhovor Juraj Bezúch. Zároveň Vás týmto pozývame na prípravný duel, ktorý odohráme na domácom ľade vo štvrtok 18. augusta o 17.30 h proti maďarskému Féhervár AV19. Text: Miroslav Čief