Novinky - 08.08.2016 18:23

Jordan Hickmott sa teší na Banskú Bystricu

Huste.tv Autor: Huste.tv
K mužstvu trénera Vladimíra Országha sa pripojl v pondelok. Doposiaľ podstupoval tréningový proces v kanadskom Vancouvri. Pre Jordana bude angažmán v HC ´05 iClinic jeho prvým na klziskách v Európe.


Pod Urpín prichádza dobre fyzicky pripravený a s veľkými očakávaniami od svojho nového hokejového dobrodružstva. "Moja príprava na sezónu prebiehala v zámorí veľmi dobre. Veľa som korčuľoval na ľade, takisto som absolvoval prípravu na suchu, kde som naberal fyzickú kondíciu. Teším sa však už na mužstvo v Banskej Bystrici, na tréningy spolu s novými spoluhráčmi, keď prídem," hovoril Jordan ešte z Vancouvru.

Fanúšikov bude zaiste zaujímať, ako to bolo s procesom jeho transferu do nášho klubu. "Prvýkrát som hovoril so športovým manažérom klubu Júliusom Kovalom. Priznám sa, že predtým som nemal veľa poznatkov o klube, meste, alebo krajine, ale počul som len samé pozitívne veci. Hovoril som na túto tému aj s Jasonom Bastom, ktorý hrával v Banskej Bystrici v minulej sezóne a pôsobenie mi odporučil. To mi veľmi pomohlo." Jason mu veľa povedal aj o vysokých ambíciách vedenia klubu, o posledných dvoch finálových účastiach mužstva. "Hovorili sme o tom. Teším sa a prichádzam do svojho nového tímu s veľkými očakávaniami. Chcem byť platným hráčom, pomáhať tímu a spoločne sa prebíjať za našim vytúženým cieľom. V kabíne momentálne nepoznám nikoho, počul som len mená niekoľkých trénerov a hráčov, ale zo žiadnym z nich som sa predtým osobne nestretol," pokračoval.

Jordanovi minulá sezóna individuálne vyšla. Za Univerzitu v Alberte odohral 28 zápasov s bilanciou 11 gólov, 24 asistencií, čo je spolu 35 kanadských bodov. Prebojoval sa aj do tímu AHL Toronto Marlies, kde odohral 3 zápasy, strelil gól a pridal k nej asistenciu. Najväčšie skúsenosti má so súťažou WHL, v ktorej nastúpil do 301 zápasov a získal 152 kanadských bodov. Má v nej tak skvelú bilanciou pol bodu na zápas.

Ako by sa predstavil hokejovej verejnosti? "Opísal by som sám seba ako zatiaľ hráča so skúsenosťami z univerzitnej ligy, s dobrými útočnými inštinktmi. Moja kariéra mala svoj vývoj. Po skončení juniorského veku som sa rozhodol, že uprednostním štúdium na vysokej škole, pred výlučne len profesionálnym hokejom. Teraz som rád, že sa mi podaril tento angažmán. Vždy som túžil po tom, že si raz zahrám hokej v Európe a zo záujmu Banskej Bystrice som vycítil, že robím správne rozhodnutie. Som nadšený tým, že prichádzam na Slovensko. S hokejom zažijem zaiste veľa radostných okamihov, ale určite sa chcem dozvedieť čo najviac o spôsobe života obyvateľov a kultúre krajiny,"zakončil náš rozhovor .

Rozhovor viedol: Miroslav Čief

Jordan Hickmott sa teší na Banskú Bystricu