Novinky - 29.07.2016 11:23

Akvizíciou defenzívy HC '05 iClinic Kanaďan Mathew Maione

Huste.tv Autor: Huste.tv

Kontrakt s klubom podpísal 25 - ročný Kanaďan Mathew Maione, veľmi produktívny hokejista, ktorý v minulej sezóne bodovo žiaril v univerzitnej súťaži ECHL.
Mathew Maione je rodák z kanadského Toronta, má však talianske korene. Svoju profesionálnu kariéru strávil doteraz výlučne v zámorí, pričom je držiteľom niekoľkých individuálnych ocenení. Od sezóny 2013/2014 pôsobil v univerzitnej súťaži ECHL, naposledy v mužstvách Brampton Beast a Wheeling Nailers, v drese ktorých v minulej sezóne odohral spolu 86 súťažných zápasov s bilanciou 17 gólov a 60 asistencií, čo spolu činí 77 kanadských bodov.

Na margo novej posily HC '05 iClinic sa vyjadril športový manažér klubu Július Koval. "Sme šťastní, že sme Mathewa získali do nášho mužstva. Je typom hokejistu, ktorý by mal z postu obrancu na modrej čiare režírovať naše presilové hry. Je vzrastom menší a pohyblivý, v minulej sezóne bol najproduktívnejším obrancom v celej ECHL. Na hráčskom trhu bol o neho značný záujem a sme radi, že sa nám ho podarilo angažovať."

Mathew Maione po skončení univerzitného štúdia absolvuje v Banskej Bystrici svoj prvý angažmán mimo zámoria. K mužstvu hlavného trénera Vladimíra Országha sa pripojí začiatkom augusta. Prajeme mu v našom drese veľa osobných a tímových úspechov.(hc05)