Novinky - 20.07.2016 12:54

Rozhovor s Jánom Ťavodom

Huste.tv Autor: Huste.tv
Po prvýkrát náš ľad v drese Barana na hrudi zakúsi aj nová posila klubu, obranca Ján Ťavoda, odchovanec HKM Zvolen, ktorý minulú sezónu odohral v tímoch Popradu a Žiliny. S 25 - ročným zadákom, ktorý bude na drese nosiť číslo 8, sme pre Vás pripravili interview.


Ján, fanúšikovia HC ´05 iClinic ťa poznajú zo zápasov, ktoré si pod Urpínom odohral v drese súperov, hlavne v pohronskom derby s HKM Zvolen. Momentálne však hájiš banskobystrické klubové farby - ako by si krátko zhodnotil svoju doterajšiu kariéru a predstavil sa im?

"Skúsim taký prierez - väčšinu kariéry som strávil vo Zvolene, v jeho drese som prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami a v sezóne 2009/2010 som debutoval v A - tíme. Neskôr som hosťoval v Detve, ale postupne sa neskôr usádzal v A - tíme HKM. Pred minulou sezónou som sa rozhodol zo Zvolena odísť, nakoľko som podľa mňa nedostával na ľade toľko priestoru, koľko som chcel. Začal som hrať v Poprade, kde som odohral 24 zápasov s bilanciou 2 góly. Neskôr som sa pobral o niečo západnejšie do Žiliny, kde som myslím na svoje pomery odohral slušnú časť sezóny. Pramenila hlavne z toho, že tréner Milan Jančuška mal vo mne dôveru, hral som veľa presiloviek a oslabení a darilo sa mi aj v kanadskom bodovaní, nazbieral som 12 bodov."

Po sezóne si bol na kariérnych vážkach, čo rozhodlo, že si napokon podpísal ročný kontrakt s HC ´05 iClinic Banská Bystrica?

"Po minulom ročníku som mal viacero ponúk, teda aby som nepreháňal, konkrétnu podobu mali 3. Moje rozhodnutie v konečnej fáze padlo na Banskú Bystricu z viacerých dôvodov - ten hlavný bol ten, že som mal skvelé referencie na fungovanie klubu ako takého. Je to tu skutočne robené na profesionálnej úrovni, klub má dobre zázemie a iba tie najvyššie športové ciele, čo mi bolo povedané hneď na prvom stretnutí s manažmentom klubu."

Momentálne ste sa Vy hráči rozpŕchli na krátke dovolenky pred blížiacou sa prípravou na ľade a prípravnými zápasmi. Ako by si zhodnotil, rečou tela aj myšlienok, nedávno sa skončiacu prípravu na suchu? Dozaista ste dostali poriadne zabrať...

"Letnú prípravu môžem zhodnotiť len pozitívne. Mala svoju tvár, objemy, kondičný tréner nám zvolil tréningový plán a myslím, že bol dosť náročný. Mali sme však aj veľa času na potrebnú regeneráciu. Ja osobne som sa tešil na každý tréning a myslím, že sa tu formuje veľmi dobré mužstvo. S chalanmi sme super partia, rozumieme si v šatni, ale aj mimo nej. Ako sa hovorí, chémia funguje."

S určitosťou máš spojené s dresom HC ´05 iClinic aj osobné ambície. Teda, čo by si chcel na ľade pod Urpínom dosiahnuť?

"Som typ človeka, ktorý strašne rád vyhráva, preto som si vlastne vybral Banskú Bystricu a môj jediný cieľ je túto sezónu spolu s chalanmi spraviť všetko pre to, aby sme konečne získali majstrovský titul, o ktorý sa v meste a v klube už dlho snaží. Ako som povedal, káder sa rysuje ako veľmi kvalitný, aj keď dosť chalanov, obliekajúcich si dres klubu v minulej sezóne odišlo. Na druhej strane, posilnili sme sa množstvom kvalitných hokejistov a podľa mňa bude tohtoročný káder napokon ešte kvalitnejší, ako bol ten pred rokom. A osobné ambície? Tak určite sa budem snažiť, aby som mal dobrú sezónu ja, ale hlavne mužstvo. A rád by som sa dostal aj do reprezentácie, dúfam, že mi to tento rok vyjde."

Zakončime pikantnou hokejovou témou. Fanúšikovia pod Urpínom ťa dlhodobo vnímali ako súpera, ešte z dresu nášho rivala HKM Zvolen. Ako si ich chceš získať na svoju stranu? Čo by si im chcel odkázať?

"Fanúšikov som mal tú česť zažiť aj ako hráč na ľade, aj ako divák na tribúne. Vedia vytvoriť fantastickú hokejovú atmosféru a budem rád, keď si ma obľúbia. Spolu s mužstvom budeme robiť všetko preto, aby sme ich robili šťastnými."

Rozhovor s Jánom Ťavodom