Novinky - 20.07.2016 12:39

Bystrický útok posilní Petr Kafka, obranu Peter Mikuš a Martin Gründling

Huste.tv Autor: Huste.tv
Vedenie klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa s najlepším extraligovým strelcom sezóny 2014/15 dohodlo na ročnej zmluve. 26-ročný odchovanec pražskej Sparty, ktorý už odohral pod Urpínom dve sezóny, sa vracia do známeho prostredia. Počas 124 zápasov v bystrickom drese zaznamenal Petr celkovo 110 kanadských bodov za 61 gólov a 49 asistencií.

Vedenie klubu sa tiež dohodlo na ročných zmluvách s Martinom Gründlingom a Petrom Mikušom.

Peter Mikuš reprezentoval v roku 2005 Slovensko na MS U20, ktoré sa uskutočnili v USA. V seniorskej reprezentácii absolvoval 22 zápasov. Trenčiansky odchovanec počas svojej kariéry odohral 389 stretnutí v najvyššej slovenskej súťaži s bilanciou 27 gólov a 73 asistencií. Má skúsenosti s ruskou KHL a legionársky chlebíček si vyskúšal aj v najvyššej českej súťaži v drese BK Mladá Boleslav, HK České Budějovice a HK Hradec Králové.

Martin Gründling nadviaže na svoje pôsobenie pod Urpínom. Odchovanec skalického hokeja bol pri obidvoch finálových účastiach našich Baranov a patril medzi dôležité opory zadných radov. Svojou nekompromisnou a dôraznou hrou do tela bol platnou súčasťou defenzívy HC ´05.

Bystrický útok posilní Petr Kafka, obranu Peter Mikuš a Martin GründlingBystrický útok posilní Petr Kafka, obranu Peter Mikuš a Martin GründlingBystrický útok posilní Petr Kafka, obranu Peter Mikuš a Martin Gründling