Novinky - 19.02.2016 22:49

V Piešťanoch dvojgólový Lunter

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

Hokejisti Banskej Bystrice splnili v piatok v Piešťanoch úlohu favorizovaného mužstva a zvíťazili tam v rámci 48. kola Tipsport ligy 4:1. Dva góly strelil krídelník Mário Lunter, po jednom pridali Jason Bast a Ivan Ďatelinka. "Barani" si upevnili 4. priečku v tabuľke, "havrani" nič nezískali v poľovačke na play-off a od ôsmeho Martina ich stále delí päť bodov.



Tipsport liga 2015/2016 - 48. kolo - piatok:

ŠHK 37 Piešťany - HC '05 iClinic Banská Bystrica 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 58. Nechala (S. Saliji, Kolena) - 30. Lunter (Zigo), 39. Bast (R. Tománek, Majdan), 55. Lunter (Zigo), 60. I. Ďatelinka (Kytnár)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Štefik - Kacej, Stanzel, 866 divákov

Vladimír Országh, Banská Bystrica: Začali sme vlažne a prvá tretina z našej strany nebola dobrá. V druhej sme už boli aktívnejší, vytvorili sme si dvojgólový náskok a mali sme aj ďalšie šance. V závere sme si to už chceli postrážiť, pridali sme tretí gól, no trošku sme si to inkasovaným gólom skomplikovali. Dotiahli sme to však do víťazného konca. 

Branislav Jánoš, Piešťany: Trápime sa v útoku, a za pár chýb v obrane nás súper potrestal a stálo nás to tri body. Je dobré, že sme aspoň na konci dokázali streliť gól. Potrebujeme, aby si chalani začali veriť. Mrzí nás strata troch bodov, no ešte o play-off budeme bojovať a zbierať body.

Zostavy:
Piešťany: Patrik Rybár - R. Filip, Kotaška, S. Hudec, Gipters, Svetlík, Trefný, Valo, Nechala - J. Ručkay, Tomčák, S. Saliji - Belluš, Zálešák, Tibenský - R. Tvrdoň, Brancis, Školiak - J. Šimíček, Kolena, Hrehorčák
Banská Bystrica: Bacashihua - I. Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, V. Čížek, Ivan Majeský, Sandgren - Majdan, Bast, R. Tománek - Bortňák, Kytnár, Bajaruns - Lunter, Zigo, Matoušek - Ambroz, M. Surový, J. Bezúch