Novinky - 11.02.2016 22:15

Košice a Banská Bystrica sa dohodli na výmene hráčov

Huste.tv Autor: Huste.tv

Novou posilou HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa stal útočník Dalibor Bortňák, ktorý k nám prichádza z mužstva HC Košice. Výmenou za Bortňáka, odchádza do Košíc kmeňový hráč nášho klubu, obranca Ivan Jankovič.

"Nakoľko sa pred play off snažíme o doplnenie a posilnenie mužstva, sme radi, že sme získali práve Dalibora. Som presvedčený, že bude prínosom pre náš klub." povedal na margo výmeny športový manažér klubu Július Koval.

HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa na spolupráci s Daliborom Bortňákom dohodol do konca aktuálnej sezóny.

Ivan Jankovič je odchovancom senického hokeja, rovnako ako jeho spoluhráč v košickom drese Eduard Šedivý. V sezónach 2008/2009 a 2009/2010 pôsobil v mužstve HK Orange 20, na prelome rokov 2009 a 2010 reprezentoval Slovensko na  juniorských MS hráčov do 20 rokov v Kanade.

So seniorským hokejom začal v Skalici, kde odohral tri sezóny, následne pôsobil v najvyššej českej extralige v hokejovom klube Kladna.

HC Košice sa na spolupráci s 25-ročným „bekom“  Ivanom Jankovičom dohodol do konca prebiehajúcej sezóny. V drese Oceliarov sa predstaví už v najbližšom zápase, ktorý Košičania odohrajú po reprezentačnej prestávke 16. februára práve na ľade Banskej Bystrice.