Novinky - 04.12.2015 22:34

Bryndziari sfúkli baranov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: TASR, HKM

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Góly: 6. Lamper (Zigo), 46. I. Ďatelinka (Zigo, Kytnár) - 9. R. Puliš (J. Jurík, B. Mráz), 17. Juraško (Semorád, Brabenec), 21. Semorád (Brabenec, E. Bagin), 34. B. Mráz (Obdržálek, Škvaridlo), 53. Klhůfek (tr. strieľanie)
Vylúčení: 8:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Wehrli, D. Konc - Šefčík, Výleta, 2841 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Bacashihua - I. Ďatelinka, Sandgren, Gründling, Šmach, Petran, Jaborník, Ambroz - Majdan, Handzuš, Hvila - Lamper, Zigo, Gillies - M. Hudec, Kytnár, R. Handlovský - Roth, R. Gašpar, Matoušek
Zvolen: Baroš - Juraško, Bagin, Andersons, Krejčí, Pokovič, Demiters, Ivan, F. Fekiač - Zuzin, Brabenec, Semorád - Škvaridlo, Klhůfek, Obdržálek - J. Jurík, Mráz,Puliš - Žilka, V. Fekiač, Ďaloga

Oproti predchádzajúcim dvom zápasom s dramatickými koncovkami po predĺžení a v samostatných nájazdoch malo tretie pohronské derby jednoznačnejší priebeh. Spočiatku ani tak nie, v šiestej minúte hneď po buly prekvapil Baroša v bránke domáci Lamper, no v deviatej min Puliš pohotovou strelou zrovnal skóre. V trinástej minúte Handzuš po faule Brabenca gól po trestnom strieľaní nepridal, Handlovský onedlho nastrelil po teči žŕdku a odvtedy začali Banskobystričania upadať a čoraz viac sa presadzovali hostia. Domácim nepomohla v streleckej potencii ani nová posila Hvila a po dvoch tretinách prehrávali už 1:4. Za štvorgólovou šnúrou Zvolenčanov sa ukrýval lepší pohyb a aj v kombináciách úplne zatienili tradičného rivala. V sedemnástej minúte si nakorčuľoval Juraško na Brabencovu nahrávku a definitívne strhol vývin skóre na stranu 'rytierov', v 21. min sa po uvoľnení Brabenca presadil pred bránkou Semorád a v 34. min dokonal dvojtretinové dielo úplne voľný Mráz po spolupráci s Obdržálkom. Práve jeho gól akoby presne vystihoval dianie na ľade, obrana 'baranov' korčuliarsky nestačila a často reagovala vtedy, keď už bolo neskoro. Druhá tretina mohla dopriať Zvolenčanom podstatne viac, šance nevyužili Mráz, Jurík, na druhej strane v oslabení Brabenec na útočnej modrej v presilovke zaspal, no Lamper samostatný nájazd nepremenil a aj v 35. min nepriniesol trochu viac života do hry domácich Kytnár. V 36. min sa začala takmer dvojminútová presilovka hostí štyroch na troch a v nej Obdržálek netrafil prázdnu bránku. V tretej tretine vypredaný štadión netrpezlivo čakal na zdramatizovanie priebehu a stalo sa, v 46. min v presilovke Ďatelinka dorazil puk a vyvolal ešte nádej na zvrat. Osud zápasu však vyriešil Klhůfek po trestnom strieľaní, keď ho v šanci hákoval Petran. Aj keď mu puk pri naberaní rýchlosti ušiel, stačil ho ešte postrčiť popod brankára Bacashihuu a zvýrazniť víťazstvo Zvolena, a to ešte v 57. min trafil Jurík v samostatnom nájazde žŕdku.

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Zápas sme absolútne nezvládli, súper bol jednoznačne lepší, v pohybe, nasadení, osobných súbojoch. Množili sa obrovské chyby, v obrannom pásme sme si nepokrývali hráčov. Určite sme to neboli my, či to pramenilo z derby, neviem. Keď už súper šiel do vedenia, bolo to o kŕči a šance, ktoré sme mali, prišli zväčša po nejakých odrazoch. Trénovali sme normálne, neviem si to vysvetliť. Brankár Bacashihua nás aj podržal, lebo výsledok mohol byť horší. Prišiel k nám strelec Lukáš Hvila, takého potrebujeme, žiaľbohu, gól nepridal."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Vedeli sme, že budeme musieť na začiatku čeliť tlaku, ubránili sme tri oslabenia, podržal nás brankár a keď sme už dali na 1:4, bolo jasné, že smerujeme k víťazstvu. V tretej tretine nám pomohlo premenené trestné strieľanie a už sme výsledok odkontrolovali do konca."

Michal Juraško, kapitán, autor gólu Zvolena, svojho premiérového v sezóne: "Zo začiatku sme čakali tlak, síce sme prehrávali, no zápas perfektne zvládli. Výkon na vypredanom zimáku stúpa v takejto atmosfére, hrá sa oveľa lepšie, z tohto by sa mohli poučiť aj naši diváci. Dúfam, že pri mojom premiérovom góle sa hráči zľutujú, no čo sa povie, to aj za odmenu do šatne donesiem."

ZV_PP 28_pozvánka