Novinky - 28.11.2015 09:49

Desiatykrát v rade odchádza Skalica naprázdno

Huste.tv Autor: Huste.tv

HC 05 Banská Bystrica vs. HK 36 Skalica 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Góly a asistencie: 10. Handzuš (Mikula, Majdan), 35. Sandgren (Majdan, Mikula), 46. Šmach (Handlovský, Hudec), 53. Lamper (Gillies), 55. Handlovský (Rosandič)
HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Sandgren, Ďatelinka. Šmach, Petran. M. Rosandič, Gründling. Jaborník – Mikula, Handzuš, Majdan – Gillies, Zigo, Lamper – Handlovský, Kytnár, M. Hudec – Ambroz, Gašpar, Róth – Adamčík.
HK 36 Skalica: Ševela – Barák, Ďurák. J. Novák, Opálek. I. Jankovič, Reichel. Polata – Zálešák, Školiak, Pašek – Studenič, Brendl, Korýtko – Komínek, Mickevics, Jass – Bezúch, L. Klíma, Lantoš – Brodek
Rozhodca: V. Snášel – Jobbágy, T. Rovenský
Diváci: 1656

Dva zápasy počas dvoch dní domácich síce nepoznačili, no výkonom podrástli až v tretej tretine. Proti dvadsiatke viedli deň predtým po dvoch 3:0, proti Skalici len 2:0 a mohli oveľa viac. Opäť sa však trápili v koncovke, skóre otvoril v desiatej minúte Handzuš po strele zo značky vhadzovania a Ševela v bránke mal aj dosť smoly, keď mu puk prenikol za chrbát. Ďalší gól pridal až v 35. min Sandgren v presilovke po strele od modrej a medzitým sa hra kúskovala, naťahovala a diváci si ju vôbec neužili. Skaličania pôsobili spočiatku nevýrazne a bránku trafili až v deviatej minúte po strele Brendla od modrej. Práve Brendl mal v pätnástej minúte šancu na vyrovnanie, dokonca dvakrát za sebou, po ňom Mickevics, no Bacashihuu neprekonali. 'Barani' opäť doplatili na časté nepremieňanie šancí, z tých väčších už v 30. sekunde zlyhal Mikula, po ňom neprekonal Ševelu ani Kytnár v deviatej minúte, v druhej tretine zasa Hudec v 32. min a o tri minúty neskôr prestrelil Kytnár. Hosťujúci Brendl v 31. min spálil ďalšiu šancu a streliť čo len jeden gól bolo v dvoch tretinách pre neho i všetkých Skaličanov problematické, v tej druhej aj preto, že sa nechali štyrikrát za sebou vylúčiť. V tretej sa očakával tlak hostí, v presilovke netrafil bránku v 43. min Mickevics a keď v 46. min Šmach od modrej využil zakrytý výhľad Ševelu a po v podstate 'nevinnej' strele zvýšil, veľa už nebolo čo riešiť. Skaličania strelecky absolútne zlyhali, čo potvrdil aj Studenič v 47. min v obrovskej šanci, sám pred Bacashihuom. V 52. min zazvonila v presilovke po strele Šacha žŕdka, o pár sekúnd už nie, Lamper zblízka skóre zvýšil na rozdiel debaklu pre Skaličanov a ešte ho stihol zvýraznil v 55. min po pohotovej strele Handlovský.

Roman Šimíček: "Ťažko niečo hodnotiť, ťahali sme neustále za kratší koniec, prepadali sme v obrane i útoku. Navyše sme súperovi umožnili hrať viacero presiloviek a keď pridáme silu súpera, inak sme dopadnúť nemohli."