Novinky - 25.10.2015 22:19

Po hodoch bolenie brucha

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: tasr/huste


      Góly: 22. Brendl (Novák), 37. Komínek (Školiak, Brendl), 45. Novák (Klíma, Jass), 60. Brodek - 7. Loskot (Rosandič, Šmach), 12. Lunter (Handzuš, Hudec). Rozhodovali: Konc – Stanzel, Synek, vylúčení: 3:5, navyše Ďurák (Skalica) 10 min za napadnutie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedanie: od 21. Jass namiesto zraneného Pašek (Skalica), 841 divákov.

      Úvod zápasu patril zohranejším hosťom, ktorí plynulejšie zvládali prechod do útočnej fázy. Do prvej vážnej šance sa však dostal po chybe domácej obrany až v 6. minúte Handzuš, ale Romančíka z dorážky neprekonal. V 7. minúte bol vylúčený domáci Zukal a hostia výhodu využili. Od modrej vypálil Rosandič a strelcom gólu po teči bol Loskot. V 9. minúte bol vylúčený hosťujúci Lamper, domáci však túto výhodu nevyužili. V 12. minúte domáci dovolili Handzušovi prihrať spoza brány Lunterovi, ktorý si pekne nakorčuľoval a nekompromisne vsietil na 0:2. Banskobystričania mali zjavnú prevahu, väčšinu prvej časti odohrali v obrannej tretine domácich, ktorí si nevedeli poradiť s jej dobre organizovanou hrou najmä v strednom pásme a svojej obrannej tretine. V 22. minúte sa podarilo krásnou strelou z uhla znížiť Brendlovi na 1:2. V rovnakej minúte bol vylúčený Lunter, ale domáci napriek veľkej snahe presilovku nevyužili. Ďalšiu veľkú príležitosť mal opäť Brendl, keď v 27. minúte spomedzi kruhov tesne prestrelil bránku hostí. Domáci zvýšili pohyb, pridali na bojovnosti a hostia už toľko nedominovali ako v 1. tretine, hoci stále využívali väčší dôraz v osobných súbojoch. Domáci sa ubránili pri vylúčení Duráka a vyrovnania sa dočkali v 37. minúte, keď bol vylúčený Sundgren. Po Brendlovej tvrdej strele od modrej tečoval Komínek na 2:2. Hral sa veľmi dobrý hokej už zásluhou oboch mužstiev. V 44. minúte bol vylúčený Mikula. Domáci boli opäť úspešní, Novák od modrej trafil presne na 3:2. Romančík potom zlikvidoval Handzušovu dorážku, keď bystrický center obišiel jeho bránku. Skalický brankár tiež zmaril šancu spomedzi kruhov strieľajúcemu Majdanovi. Hostia pritvrdili v osobných súbojoch, domácim sa darilo tomuto spôsobu hry hostí odolávať zvýšenou bojovnosťou. V tejto časti hry sa hral najlepší hokej celého zápasu. V 50. minúte sa strhla pred Romančíkovou bránkou šarvátka, boli vylúčení Durák a Majdan, hralo sa 4:4. V 53. minúte hostia nevyužili hrubku Klímu pred Romančíkom. Banskobystričania sa snažili o vyrovnanie, veľkou prekážkou sa im však stal dobre chytajúci domáci brankár. V hektickom závere sa hostia odhodlali pre power-play a Brodekovi sa podarilo do prázdnej bránky poistiť nečakané víťazstvo domácich v zápase veľmi dobrej úrovne.

 Roman Šimíček, tréner Skalice: "V prvej tretine sme nezačali dobre, tá sa nám nevydarila. Mali sme starosti aj so zranenými hráčmi, Jass naskočil po vyšetrení až v druhej tretine. Po začiatku tejto časti hry bola u nás väčšia vôľa po víťazstve, chceli sme vyhrať viac ako Banská Bystrica. A to srdiečko, bojovnosť a to, čo sa snažíme mužstvu vštepovať, aby tam nechali všetko na ľade, to sa nám dnes vyplatilo. Dodržali sme potom taktiku zavretím stredného pásma a dnes nam výborne zachytal aj brankár. V tretej tretine sme mali viac športového šťastia a body zostali zaslúžene doma."

      Vladimir Ország, tréner Banskej Bystrice: "My sme mali dobrý vstup do zápasu, viedli sme 2:0. V druhej tretine sme prestali hrať svoju hru, hráči si začali zľahčovať veci, domáci vyrovnali na 2:2. Nehrali sme dobre oslabenia, dostali sme dva góly. V tretej tretine sme sa tlačili do brány, vypracovali sme si dve-tri tutovky, ale v koncovke sme zlyhali. Druhú tretinu sme nezvládli ako už niekoľkokrát predtým a to nás stálo body, ktoré sme tu mali získať."