Novinky - 26.09.2014 09:19

PREDSTAVUJEME NOVÉ DEFENZÍVNE POSILY

Huste.tv Autor: Huste.tv
Práve defenzíva nebola z nášho pohľadu na ľade v úvodných dvoch zápasoch presvedčivá, zaceliť ju prišli dvaja mladí muži, ktorí už v hokeji stihli zapustiť kariérnu bradu a nie sú bez skúsenosti a kvality. Ide o Henricha Jaborníka, 23 - ročného beka, odchovanca skalického hokeja, ktorý prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami v reprezentačnom drese Slovenska a Patrika Lužu, ktorý je taktiež známy z mládežníckych reprezentácii, ale už aj z pôsobenia v kontinentálnej KHL v drese Slovana Bratislava.


Krátke predstavenie novicov 

Obranca Henrich Jaborník (nar. 18.2.1991) je odchovancom Skalice. V jej drese dal o sebe vedieť už ako dorastenec a výkonmi sa prebojoval do mládežníckych reprezentácii. Od roku 2007 hral nepretržite každú sezónu na nejakom svetovom šampionáte - začal v U17, o rok nato v U18 a následne dva roky bol oporou defenzívy reprezentačnej dvadsiatky. Extraligovú súťaž začal hrať od roku 2011 a celkovo v nej odohral 155 zápasov a nazbieral v nich 25 kanadských bodov. Až minulú sezónu sa pobral zo Záhoria, okúsil MOL ligu v maďarskom Dunaújvárosi - nastúpil na celkovo 55 zápasov a zaznamenal 35 kanadských bodov, na obrancu vskutku solídne číslo. Ide o poctivého, už zdatne skúseného obrancu. 

Obranca Patrik Luža (nar. 27.7.1994) brúsil svoje hokejové ostrohy v Slovane Bratislava. Od dorasteneckých čias reprezentoval Slovensko, zúčastnil sa všetkých svetových šampionátov až po dvadsiatku, za ktorú štartoval na MS aj na prelome rokov. Bol jej veľkou oporou. V prvom mužstve Slovana Bratislava však doposiaľ veľa priestoru nedostal, sedem štartov v jeho drese má ešte z extraligy, v kontinentálnej KHL nastúpil do dvoch zápasov v sezóne 2012-2013. V minulej sezóne odohral šesť duelov za Skalicu. Luža je veľmi talentovaný mladý obranca, v defenzívnych činnostiach dôrazný, silný s pukom, s vcelku dobrou ofenzívou, potrebuje ale zaiste hrávať, nabrať skúsenosti, zoceliť sa ešte viac v seniorskom hokeji. Do HC ´05 Banská Bystrica prichádza na striedavý štart zo Slovana Bratislava.

Miroslav Čief

Predstavujeme nové defenzívne posily