Novinky - 26.08.2014 12:28

GÓLOVÁ PRESTRELKA PRI VÍŤAZSTVE NAD GKS TYCHY

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Góly: 4. Guzik (Kartoshkin), 25. Kuzin (Filo), 38. Guzik (Kartoshkin, Filo) – 12. Hayes(Block, Montgomery), 14. Block (Larson, Macias), 23. Lamper (Konečný), 40. Kudrna(Kadura), 40. Lamper (Konečný, Zigo), 42. Larson (Hayes)


GKS Tychy: Sobecki – Sokol, Kotlorz, Wanacki, Mojžíš, Pociecha, Besch, Pavli, Kolusz – Woznica, Gallant, Baginski, Lopuski, Vitek, Kacper, Parzyszek, Witecki, Kuzin, Kartoshkin, Filo, Majoch

HC ´05 Banská Bystrica: Košarišťan – Montgomery, Macias, Nicastro, Rosandič, Gachulinec, Lunter, Predajniansky, Nitriansky – Larson, Block, Hayes – Kudrna, Preisinger, Kadura – Konečný, Zigo, Lamper – Domajev, Gašpar, Róth

Posledný tretí zápas na Zábojnikovom Memoriáli vo Zvolene priniesol našu výhru. Nad poľským GKS Tychy sme vyhrali 6:3 a a turnaj tak zakončili s bilanciou 2 víťastvá a jedna prehra pri celkovom pozitívnom skóre 13:7.

Úvod do stretnutia mali lepší Poliaci, keď sa hneď v 4. min ujali vedenia - Kartoshikin našiel Guzika, ktorý prekonal Košarišťana - 1:0. Vyrovnanie mohlo prísť z hokejky Preissingera, jeho nájazd, čo ako dobre myslený, úspešný nebol. Do zápasu nás vrátilo vylúčenia hráča súpera na 5 minúť a DKZ, ktoré sme dvojnásobne využili. V 12. min prestrelil Sobeckého Hayes, o dve minúty na to bol gólovo úspešný po pekne zahratej spolupráci Austin Block - 1:2. V závere mali šance ešte Larson, nepresadil sa ani hráč na skúške Domajev.

V druhom dejstve to boli pravé gólové preteky. Začal ich Patrik Lamper v 23. min, jeho strelu mohol Sobecki chytať - 1:3. Už zakrátko však bolo znížené na rozdiel gólu po strele Kuzina v presilovke. Herne sme mali navrch, spálili niekoľko sľubných šancí, niekoľko sme ich nedotiahli do konca a pykali sme - v 38. min si Guzikova strela vypýtala smer brána - 3:3. Záver tretiny bol už ale z pohľadu hokejistov spod Urpína fantastický. Priebežný stav sa nepáčil Andrejovi Kurdnovi, po jeho zakončení sme viedli, na 3:5 upravil Patrik Lamper pohotovou dorážkou k Sobeckého tyčke.

Aj úvod tretej tretiny bol pre hráčov HC ´05 gólovo pozlátený - Nick Larson si perfektne nakorčoval popri mantineli a rozvlnil sieť za Sobeckým - 3:6. Aktivita bola naďalej na našich hokejkách, príležitosti na navýšenie stavu na svetelnej tabuli nevyužili postupne Preissinger, Kudrna a Block. Zdramatizovanie stretnutia mohla priniesť 54. min, ale nariadené trestné strieľanie nevyužil hráč hostí. Zápas sme mali pod kontrolou, až na stranu koncentrácie v druhej tretine, keď Tychy, inak vcelku solídne mužstvo, vyrovnalo a privodili sme si tak zbytočné výsledkové komplikácie. Ale v príprave si treba prejsť všetkým.