Novinky - 04.08.2014 08:39

ROZHOVOR S MICHALOM MACKOM

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Je to potrebné, tobôž, ak ide o mladých domácich odchovancov. Sú nositeľmi perspektívy, na ľad vždy prinesú zvýšenú dávku energie, pohybu, čohosi nečakaného. Jedným z takýchto mladíkov je v našom klube útočník Michal Macko (20), komplexný hráč, ktorému to v posledných dvoch sezónach v juniorke išlo náramne dobre. Nielen preto sme s ním urobili krátky rozhovor.


Juniorka HC ´05 v posledných rokoch zbiera medailové úspechy. Hráči v nej výkonnostne rastú, tvarujú sa do stavu, že sú časom použiteľní pre potreby A - tímu. Podobný je aj Michalov prípad. Na ľade sebavedomý hokejista pristupuje k povinnostiam svedomito."Hokej pre mňa znamená veľa, je to moja každodenná náplň dňa, trávim pri ňom veľa času. Priviedol ma k nemu môj ocino, ako 3 - ročného ma prvýkrát zobral na zimný štadión a uchvátilo ma všetko okolo neho. Najprv som to bral ako zábavu, spestrenie detstva, neskôr bolo mojim snom stať sa profesionálnym hokejistom," rozhovoril sa o svojej láske, pričom sme sa popýtali na nejaké zaujímavosti z jeho dovtedajšej kariéry. "Je ich veľa. Z detstva si pamätám na zápas v predprípravke, keď sme Dolný Kubín zdolali 52:2, hralo sa na tretinky. Potom sú pre mňa pamätné nejaké tie dôležité góly, ktorými som pomohol v zápasoch spoluhráčom a za najväčší úspech v kariére považujem zatiaľ strieborné miesto v extralige juniorov v predminulej sezóne, čo však považujem aj za svoje najväčšie sklamanie, keďže sme boli blízko k zlatu," zaspomínal si na obrázky spred skoro roku a pol, keď juniorom k titulu chýbal krôčik.
Pozitívne sa na ľade ukazoval aj v minulej sezóne. "S juniorkou sme odohrali ďalšiu dobrú sezónu. Vyšiel nám jej začiatok, spravili sme si náskok a celú sezónu sme sa držali na prvých priečkach a bili sa o prvé miesto s Košicami. Napokon sa nám podarilo vyhrať základnú časť, dôraz sme však kládli na play-off, tam sa už nepozerá na to, čo bolo predtým, hrá sa takpovediac odznova a my sme mali len tie najvyššie ambície. Napokon sme však ostali veľmi sklamaní, keďže sa nám cez Slovan nepodarilo postúpiť do finále, čo každý z nás znášal ťažko... Napokon sme si čiastočne napravili chuť v bojoch o 3. miesto, keď sme jednoznačne porazili Košice a tešili sa aspoň z bronzu. Bola to ale len taká náplasť pre nás všetkých, nechcem vyznieť neskromne, ale mali sme mužstvo, ktoré malo dosiahnuť viac," pomenoval to pravým menom Michal, jeden z lídrov mužstva v kanadskom bodovaní a samozrejme aj v samotných zápasoch.
Jeho túžbou je teraz presadiť sa v seniorskom hokeji. Náročná úloha. Stojí pred ním veľa driny, v ktorých musí ukázať nepoddajnosť, pevne sa držiac svojho sna. "Mojim snom je raz hrávať v nejakej zahraničnej lige a živiť sa hokejom, ale teraz myslím hlavne na to, ako sa prepracovať do A - tímu. V príprave pred sezónou sa budem snažiť hrať a trénovať čo najlepšie a zabojovať o svoje miesto, aj keď viem, že to bude náročné a ťažké. Bez boja však ešte nikto nevyhral," žmurkol slovami šťastiu oproti. Vraví, že nerád by sezónu strávil niekde na hosťovaní, prípadne rozohrávajúc sa v nižších súťažiach. Popýtali sme sa aj na jeho súkromie. "Vo voľnom čase okrem sledovania TV, kde si rád pozriem nejaké športy, najčastejšie tenis, si rád zahrám bedminton, alebo si idem zaplávať. Mojim obľúbeným jedlom sú asi špagety s morca - dellou, obľúbený nápoj nemám, vypijem čo mi chutí. V televízii si ešte rád pozriem nejakú dobrú komédiu alebo horor, z hudby počúvam iba electro house. Mojim hokejovým vzorom je Rick Nash," zakončil rozhovor Michal Macko.