Novinky - 26.07.2014 11:58

Zedník bude asistentom trénera Chudého

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

Bývalý slovenský reprezentant v hokeji Richard Zedník bude od polovice augusta pôsobiť vo funkcii asistenta hlavného trénera Miroslava Chudého v extraligovom klube HC'05 Banská Bystrica.

Tridsaťosemročný Zedník ukončil hráčsku kariéru pred tromi rokmi po domácich majstrovstvách sveta 2011. Po tomto svetovom šampionáte si oddýchol, venoval sa novej rodine, cestovaniu, bedmintonu i tenisu. Hokej mu však začal chýbať, preto si "tľapol" s vedením banskobystrického tímu. "Už dávnejšie sme si predsavzali dať trénerský priestor osobnostiam slovenského hokeja v našom klube. Pred časom dostal u nás príležitosť Vladimír Országh, nedávno i Miroslav Hlinka a teraz aj Richard Zedník. Keď si Rišo po dlhej a úspešnej kariére v zámorí, KHL a v slovenskej reprezentácii doma oddýchol, je pripravený na niečo nové. Od polovice augusta, keď mu to dovolia rodinné záležitosti, bude chodiť s mužstvom na ľad a bude členom nášho realizačného tímu. Záleží na hlavnom koučovi Mirovi Chudom, ako si podelia kompetencie s Mirom Hlinkom a Rišom Zedníkom," povedal šéf HC'05 Koval.

Pre niekdajšieho krídelníka Zedníka bude trénerská zastávka pod Urpínom prvou v tejto pozícii. "Oddychoval som, ale zároveň som mal aj mimohokejové aktivity. Dozrel však čas niečo začať opäť robiť aj v hokeji. Mám malého syna a nechcel by som mu časom vysvetľovať, že nie som už doma na dôchodku. Zamýšľal som sa, v čom môžem byť po hokejovej kariére dobrý a vychádza mi to, že opäť v hokeji. Celý život som hral tento šport na všetkých úrovniach a chcel by som niekomu začať odovzdávať moje skúsenosti," povedal banskobystrický rodák.