Novinky - 03.07.2014 17:46

Dve nové posily

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

V tomto trende pokračuje aj tentoraz a manažmentu klubu sa podarilo podpísať pred nastávajúcou extraligovou sezónou dvoch hokejistov.

Posilou HC ´05 sa stal americký obranca Max Nicastro (nar. 2.3.1990), fyzicky silný hokejista s výbornou palicovou technikou a tvrdou strelou od modrej čiary. V roku 2008 ho v treťom kole z 91. miesta draftoval Detroit Red Wings. Po skončení štúdia na prestížnej Boston Univerzity dostal ponuku na dvojročný kontrakt od Detroitu. V sezóne 2012/2013 bol spoluhráčom Slováka Tomáša Tatara vo farmárskom tíme Detroitu v Grand Rapids, kde odohral 25 zápasov, strelil 1 gól a pridal 2 asistencie. 13 zápasov odohral aj v tíme Toledo, účinkujúcom v ECHL, kde zaznamenal 3 góly a rovnaký počet asistencií. Detroit mu do konca júna nepredostrel kvalifikačnú zmluvu, stal sa tak neobmedzeným voľným hráčom a hneď na druhý deň podpísal hráčsku zmluvu s HC ´05 Banská Bystrica.

Do bránky HC ´05 sa postaví gólman so švédskym aj fínskym občianstvom Miika Wiikman (nar. 17.10.1984), ktorý sa výrazne presadil v drese Hämeenlinny vo fínskej SM - lige, za ktorú odchytal 75 zápasov a v ročníku 2005/2006 priviedol tento tím ako 21 - ročný k jedinému titulu v jeho 62 - ročnej histórii. V roku 2007 sa objavil v predsezónnom kempe mužstva NHL New York Rangers, v ktorom zaujal a dostal zmluvu na 3 roky, počas ktorých chytal v AHL vo farmárskom Hartforde. Brankárskou jednotkou v tomto tíme bol Ali Montoya, po jeho následnej výmene do Phoenixu stál v bránke Wiikman. Reprezentoval vo všetkých švédskych juniorských výberoch, neskôr skúsil reprezentovať Fínsko, za ktoré odchytal jeden medzinárodný turnaj. Má bohaté skúsenosti, odchytal okolo 200 zápasov vo fínskej SM - lige a okolo 100 v AHL. Minulú sezónu strávil v Jokerite Helsinki, v ktorom bol spoluhráčom Ladislava Nagya. Akiste bude veľkou posilou.

Hráčska politika klubu sa bude aj v najbližšom období uberať prioritne na skvalitnenie kádra pred nadchádzajúcou extraligovou sezónou. Vylúčené nie sú ďalšie príchody zahraničných korčuliarov do HC ´05 Banská Bystrica.

FOTOHC ´05 podpísalo dve hráčske posilyHC ´05 podpísalo dve hráčske posilyHC ´05 podpísalo dve hráčske posily