Novinky - 11.03.2014 20:01

Rozhodnuté v závere druhého zápasu štvrťfinále

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC´05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) - stav série: 2:0

Góly: 7. Kafka (Handlovský, Macháček), 56. Lunter (Rapáč, Zigo), 57. Zigo (Rapáč, Lunter), 60. Saracino (M. Hudec) - 22. Obdržálek (Lažo, Vyrůbalík)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Bambúch (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Jonák, Orolín - Bednár, Snášel, 1903 divákov

Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Rosandič - M. Hudec, White, Lunter - Kafka, Heizer, Handlovský - Veilleux, Zigo, Rapáč - Kadura, T. Matoušek, R. Konečný - Lamper (od 18. min)
Skalica: M. Lipovský - Vyrůbalík, Barák, Gründling, Trška, T. Staňo, M. Sloboda, Luža, L. Kozák - Lažo, R. Školiak, Obdržálek - Kutálek, B. Mráz, Šátek - R. Kropáč, Stieler, B. Jankovič - Kudrna, T. Mikúš, M. Preisinger

Už v 1. min sa ocitol v šanci Kafka, no nenašiel medzeru medzi betónmi Lipovského. V 3. min pohrozil na opačnej strane v presilovke Školiak, Kalemba bol pozorný. Gólu sa diváci dočkali v 7. min - Handlovský prešiel popri mantineli, prihral voľnému Kafkovi a ten poslal puk pod hornú žŕdku. Odpovedať mohol Kudrna, no neuspel a hru mali v rukách domáci. V 13. min nedostal puk do prázdnej bránky Heizer a neujal sa ani bekhendový pokus Konečného. Záhoráci v závere prvej tretiny dostali možnosť 27-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ktorú nevyužili.

Po prestávke sa hostia zahryzli do "baranov", z dorážky sa po Lažovej strele presadil Obdržálek - 1:1. Prišli aj ďalšie šance Mráza, Kutálka a Laža, bystrický tréner Országh musel siahnuť po oddychovom čase. Tímová porada domácich zastavila skalický uragán, v 28. min pohrozil White. V druhej polovici zápasu mali hokejisti spod Urpína šťastie, keď po strele Gründlinga zazvonila žŕdka.

V tretej tretine sa snažil zmeniť nerozhodný stav Jankovič, ocitol sa v troch streleckých pozíciách, no Kalembu neprekonal. V 50. min bol pri ľavej žŕdke opäť voľný Jankovič, ale bekhendovým pokusom sa nepresadil. Záhoráci mali navrch, boli pohyblivejší, no v 56. min vystrelil po rýchlom prechode do útoku z ľavej strany Lunter a tečovaný puk skončil za Lipovským - 2:1. Gólovú poistku pridal o minútu neskôr Zigo po zakončení spomedzi kruhov a umlčal súpera. V poslednej minúte upravil stav na 4:1 v oslabení gólom do prázdnej bránky Saracino, Banskobystričania vyhrali aj druhý domáci zápas play-off.