Novinky - 10.03.2014 14:30

Základná časť za 100 bodov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Od polovice septembra dlhý sled duelov vyvrel do podoby, že mužstvo víťazným zvládnutím väčšiny z nich obsadilo peknú 3. priečku, vďaka ktorej máme solídny základ k rozbehu do vyraďovacích bojov, ktoré sa začnú čoskoro. Práve v nich sa bude lámať sezónny chlieb, až tam sa ide do tuhého.

Veľký počet výhier v riadnom hracom čase, až 29, korešponduje s predsezónnym optimizmom okolo mužstva. Bolo vhodne doplnené typologicky i kvalitatívne, podarilo sa vyriešiť brankársky post, zvýšiť konkurenciu na poste centra a nájsť strelcov. Získali sme zaujímavé hráčske mená a vysoký počet z nich naplnil svoje renomé. V minulej sezóne sme mali väčšie výpadky, nedokázali sme potiahnuť dlhšiu bodovú sériu, zasekávali sme sa v dôležitých zápasoch a strácali body predĺženiami, nájazdmi a prehrami v nich. Odohrali sme niekoľko ofenzívne slabých zápasov, v mužstve bola veľká fluktuácia hráčov, chýbala nám v hre väčšia kreativita, účelnejšie otváranie útokov, borili sme sa s menšou upracovanosťou.

Teraz to bolo výkonnostne o niečom úplne inom. Samozrejme, že aj teraz prišli zaváhania, krízy a aj zápasy, v ktorých sme nepodali optimálny herný prejav s bodovým vyjadrením. Pozitív však bolo viacero. Boli, sme a aj budeme viac konkurencieschopní. Na ľade to sedí, má to systém, kvalitu. Mužstvo má svojich lídrov, kabínových, streleckých a aj osobnostných. Výborne sa do nášho systému etablovali zámorskí hráči, ďalšie kariérne kroky urobili mladí, našli sme oporu v Zane Kalembovi. Máme základ, potenciál byť nebezpeční a nepríjemní v začínajúcich sa zápoleniach v play-off.

Do nich musíme preniesť to dobré, čo sme predvádzali doteraz. Poctivosť, dôraz, aktívne korčuľovanie, vklad strelcov. V kabíne je konkurencia, na postoch jednotlivých formácii menší pretlak, útoky sú pomerne často pozmeňované, preto sa každý hráč musí biť o svoju šancu. Musíme naďalej zotrvať v nastolenom. 100 - bodová vizitka za základnú časť, priemer 3 strelené góly na zápas, to všetko vlieva optimizmus.

Verme, že vyraďovacie súboje ešte prikrášlia celkový tohtosezónny dojem a zažijeme ešte viacero zápasov a radosť po ich skončení, vo fantastickej atmosfére, aká bola napríklad prednedávnom po domácom zápase so Zvolenom, keď zaplnené hľadisko predtým vytlieskalo každú akciu a na ďakovačke dvíhali ruky nad hlavu úplne všetci. Ak sa to bude opakovať, je to predzvesť dobrej cesty.